"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AV-Comperatives’den Anti-Phising ödülü ESET’e

03 Eylül 2013, Salı
Proaktif korumanın lider markası ESET, uluslararası bağımsız test kuruluşu AV-Comparatives tarafından Ağustos ayında düzenlenen Anti-Phising (Oltalama) testinde 16 güvenlik ürünü arasından birinci oldu. ESET Smart Security, yanıltıcı ve sahte web sitelerinin yüzde 99‘unu engelledi ve herhangi bir yanlış uyarı vermedi.
Avusturya merkezli bağımsız antivirüs araştırma ve test kuruluşu olan AV-Comparatives, Ağustos ayı raporunda ESET Smart Security yazılımına, en yüksek derece olan “Advanced +” ödülünü layık gördü.
AV-Comparatives’in yaptığı açıklamaya göre test ortamı için belirlenen senaryoda siber suçluların çokça tercih ettiği oltalama faaliyetleri ve antivirüs yazılımlarının buna karşı etkileri değerlendirildi. Test bünyesinde, kullanıcıların internette gezinirken yaygın olarak itibar ettiklerisahte web siteleri, taklit e-postalar ve hatta güvenlik ürünlerini taklit eden yazılımlara karşı, dünyanın önde gelen 16 antivirüs yazılımı incelendi.
Ürünler arasında yer alan ESET Smart Security yazılımının altıncı sürümü, geniş kapsamlı koruma programı ve Anti-Phising modülü sayesinde yanıltıcı web sitelerinin %99‘unu engelledi. Ayrıca sektörde “false positiv“ olarak nitelendirilen ve iyi bir antivirüs yazılımımn en önemli göstergelerinden biri olan “yanlış uyarı“ konusunda da tam not aldı ve test boyunca hiç yanlış uyarı vermedi.
 
Veba haline geldi
Test sonuçlarını değerlendiren ESET Güvenlik Yazılımcısı Peter Stancik, “Oltalama, sosyal mühendislik teknikleri kullanılarak hassas verileri elde etmek için siber suçlular tarafından kullanılan gerçek bir veba haline gelmiştir. ESET için güvenli internet kullanımı her zaman önce gelir, bunu  test ile kanıtlamış olmaktan mutluyuz” açıklamasını yaptı.
Phising olarak nitelendirilen oltalama ve taklit e-postalar, çok çeşitli kişisel bilgileri elde etmeyi hedefliyor. Bu bilgiler arasında; online bankacılık ve kredi kartları, e-posta hesapları, PayPal kullanıcı bilgileri, sosyal medya, online oyunlar ve diğer online servisler için olan kişisel bilgiler de yer alıyor.
Antivirus ürünlerine yönelik AV-Comparatives performans testinin tam sonuçları şu linkten görülebilir: 
http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2013/08/ avc_aph_201308_en.pdf 
Okunma Sayısı: 911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı