"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devamsızlık 10 gün, geçme notu 50 puan oldu

09 Eylül 2013, Pazartesi
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan ve güncellenen ortaöğretime geçiş sistemine yer verilen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde, ortaöğretim kurumlarına devam zorunluluğu getirilerek, özürsüz devamsızlık 10 günle, özürlü özürsüz toplam devamsızlık ise 45 günle sınırlandırıldı. Başarı puanı ise 45’ten 50 puana yükseltildi.

MEB yaptığı düzenleme ile bütün ortaöğretim kurumlarında bir ders saatinin 40 dakika olarak düzenledi. Ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesine yönelik puanlar yeniden belirlendi. Buna göre iki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanı en az 70 olan öğrencilerin başarılı sayılmasına dair hükümlere yer verildi, okul türlerine göre ortalamayla sınıf geçilmesine ilişkin farklılık kaldırılarak bütün okul türleri açısından yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrencilerin başarılı sayılmalarına ve sınıf geçmelerine imkân verildi.

Karar tepki çekti
MEB’in aldığı karar kamuoyuna yansıyınca, ‘sosyal medya’ kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı. Çoğunluğu ortaöğretim öğrencisi olan kullanıcılar #MebiYıkınYerineAVMYapın ve #MilliEğitimBakanlığınıKınıyoruz Hashtag’ı ile tepkilerini dile getirdi.
Okunma Sayısı: 23038
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa BİTER

    9.9.2013 00:00:00

    1966-1972 yılları arasında okuduğumuz Ortaokul ve Liseler Sınıf Geçme ve İmtihan Yönetmeliği ile ,Ortaokul ve Liseler İdari Yönetmeliği Hükümleride aynı hükümleri kapsıyordu.
    Bunun neresi yenilik...Bunun neresi çağdaşlık...Bunun neresi devrim...
    Eski yönetmelikleri al,başlığını değiştir,okulun adının önüne ’Süper’ koy, ’Anadolu’ koy al sana Eğitimde kimsenin yapamadığı,yapmaya cesaret edemediği yenilikler diye piyasaya sür...
    Şu an MEB görev yapan yöneticilerin hemen %90’ı bunu bilmiyor mu , aynı yönetmeliklerle sınıf geçip mezun olmadılar mı ?
    Yahu bir Allah’ın kuluda çıkıp fikrini söylesin.Böylesine tabii olmak,böylesine biat etmek,olsa olsa ancak ve ancak koltuk sevdası ile açıklanabilir...
    İsminin önüne ya da altına makam ismi ilave etmek ne kadar tatlı... Başkalarını bilemem de,Risale-i Nurları okuyanlar,Hücumat-ı Sitte’yi okuyan Nur talebeleri ses çıkarsın
    Allah korusun...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı