"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dünyada gelir eşitsizliği artıyor

19 Ekim 2013, Cumartesi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Uluslararası Yoksullukla Mücadele Günü dolayısıyla dünyaya çağrıda bulunarak, birçok ülkede zenginler ile maddî durumu kötü olanlar arasında artan eşitsizliğin, ekonomik, sosyal ve siyasî alanlarda dışlanmayı körüklemesinin yanı sıra iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybıyla fakirlerin daha derinden etkilenmesine sebep olduğunu ifade etti.
Ban, “yoksulluktan kurtulup, daha iyi yaşamak için mücadele veren insanlara daha fazla destek’’ ve ‘’duyulmamış seslere daha sık kulak verilmesini” de istedi. Ban, yayımladığı mesajda, Uluslararası Yoksullukla Mücadele Günü’nün bu yılki ana temasını, “dünyada kalkınma sorunları ile mücadele eden kritik ortakların, yoksulluk içindeki insanların sorunlarını tanıması’’nın oluşturduğunu belirterek, ‘’yoksulluk içinde yaşayanların, özellikle işsizlerin, göçmenlerin, yerli halkların ve azınlıkların duyulmamış seslerini daha sık duymak ve eylem içinde olmak zorundayız” ifadesini kullandı. “Yoksulluğun yarı yarıya azaltılmasındaki etkileyici başarımız, dünyada 1,2 milyar insanın hâlâ aşırı yoksulluk içinde yaşıyor olduğu gerçeğini görmemizi engellememeli’’ diyen Ban, “çok fazla genç insanın işsiz ve pazar taleplerine cevap vermede beceri eskikliği olduğunu” aktardı. Ban, birçok ülkede zenginler ile maddî durumu kötü olanlar arasında artan eşitsizliğin, ekonomik, sosyal ve siyasî alanlarda dışlanmayı körüklemesinin yanı sıra iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybıyla fakirlerin daha derinden etkilenmesine sebep olduğunu ifade etti.
Okunma Sayısı: 582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı