"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ağız kokusu hangi hastalıkların habercisi?

28 Ekim 2013, Pazartesi
İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ferda Pamuk, birçok sosyal ve psikolojik probleme yol açan ağız kokusunun kendi başına bir hastalık olmadığını ancak pek çok hastalığın belirtisi olabileceğini belirtti.
Pamuk, beslenme sonrasında ve sabah uyandığımızda karşımıza çıkan ağız kokusunun fizyolojik ağız kokusu olarak tanımlandığını ve bir hastalık belirtisi olmadığını ifade etti. Bunun dışındaki bütün ağız kokuları hastalıkların belirtisi olarak karşımıza çıkabileceği için patolojik ağız kokusu olarak tanımlanır diyen Pamuk, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, şeker hastalığı (aseton kokusu gibi), böbrek yetmezliği (balık kokusu gibi) ve karaciğer yetmezliği gibi birçok sistemik hastalığın, ağız kuruluğunun, yetersiz ağız hijyeninin, dişeti hastalıkları ve diş çürüklerinin ağız kokusunun sebepleri arasında yer alabileceğini sözlerine ekledi. Yrd. Doç. Dr. Pamuk, ağız kokusu şikâyeti bulunan hastaların bir diş hekimi muayenesinden geçerek, ağız kokusuna sebep olabilecek bütün diş ve dişeti hastalıklarının tesbiti sağlanmalı ardından tedavilerine başlanmalıdır dedi. Hasta ağız hijyenini yeterli derecede sağlayamıyor ise öncelikle diş taşı temizliği yapılmalı ve kişiye ağız bakımı için neler yapması gerektiği uygulamalı olarak gösterilmelidir. Günde en az iki kere doğru diş fırçalamak, diş ipi, ara yüz fırçası ve dil fırçası kullanmak ideal ağız bakımı için yeterlidir.  İstanbul / Nagehan Bayram
Okunma Sayısı: 850
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı