"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya’da kamuda başörtüsü yasağı yok

12 Kasım 2013, Salı
Başörtüsü bahane edilerek işe alınmayan müslüman kadın mahkemeye başvurdu. mahkeme, memur istihdamında başörtüsünün bir engel oluşturmadığına karar verdi.
Almanya’nın Mettmann Şehir İdaresi, devlet memuru olarak işe girmek isteyen genç Müslüman kadını, söz konusu işe uygun aynı yaşta başka başvuran olmadığı halde, ‘çelişkili ifadeler kullandığını’ öne sürerek deneme süresi için işe almadı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran memur adayı, Düsseldorf İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu.
 
Almanya’da kamuda başörtüsü yasağı yok
Almanya’nın Mettmann Şehir İdaresi’ne devlet memuru olarak işe girmek isteyen genç Müslüman kadın, başörtüsü öne sürülerek işe alınmadı. Bunun üzerine mahkemeye başvuran memur adayı, Düsseldorf İdare Mahkemesi tarafından haklı bulundu. Şehir İdaresi, 25 yaşındaki Müslüman kadını söz konusu işe uygun aynı yaşta başka başvuran olmadığı halde, ‘çelişkileri ifadeler kullandığını’ öne sürerek deneme süresi için işe almadı. Başörtülü memur adayının çelişkili ifadeler kullandığına dair delil bulamayan mahkeme, şehir yönetimini anayasayla korunan din özgürlüğü ve anayasayla yasaklanan ayrımcılık konusunda uyardı ve okul hizmetleri dışında idarede genel anlamda başörtüsü yasağı olamayacağını hatırlattı.
İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Üçüncü, “Müslüman kadınlara karşı uygulanan başörtüsü yasağı çoktan beri sadece öğretmenleri etkilemekle kalmamıştır. Yasak, diğer meslek gruplarında ve özellikle özel sektörde de ciddi hasarlara yol açmıştır” dedi. Karardan sonra başörtüsü yasağının yeniden değerlendirilmesini isteyen Üçüncü şöyle dedi: “Çok sayıda araştırmada göstermektedir ki, Müslüman kadınların iş hayatına iştirak etmeleri sözde tarafsızlığı korumaya yönelik kanunlarla engellenmektedir. Hükümete ve muhalefete düşen görev, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Müslüman kadınları dışlamak yerine, toplum hayatına katılmalarının nasıl sağlanabileceği konusunu merkez konuma getirmektir.”
Okunma Sayısı: 908
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı