"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Böyle demokrasi olmaz

04 Aralık 2013, Çarşamba
Hükümetin MGK tartışmasındaki tavrı, demokrasinin gerekleriyle çelişiyor.

Böyle demokrasi olmaz

Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup konuşması, bugünün Türkiye’sinde “Meclisin iradesini teslim almak isteyen Meclis dışı güçler mi var? Bunlar kim?” sorusunu gündeme getirirken, “Medya, baskı grupları, sermaye Meclisin yerine geçemez. Hiçbir  gücün Meclise, siyasetçiye ve millî iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz” sözleriyle kimlerin kast edildiği de merak konusu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Millî iradeye sadece iktidar partisinin değil aynı samimiyetle muhalefetin de sahip çıkması gerektiğini söyleyeyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Medya, baskı grupları ve sermaye Meclis’in yerine geçemez. Özellikle de çeteler, mafyatik örgütler ve karanlık suç örgütleri kendilerini Meclis’in yerine koyamaz. Kendilerini Meclis’in üzerinde göremez, millet adına karar veremez... Hiçbir gücün Meclis’e, siyasetçiye ve milli iradeye boyun eğdirmesine izin vermeyeceğiz, göz yummayacağız.” Başbakan Erdoğan, iktidarda bulundukları 11 yıl boyunca millî iradenin güçlenmesi için mücadele verdiklerini belirterek, “Milletten başka sandıktan başka karar mercileri aramak, Türkiye’nin bugününe özellikle yarınına yapılmış en büyük haksızlık olacaktır. Meclis iradesini, Meclis dışındaki güç odaklarına teslim edemez” şeklinde konuştu.
 
Arınç: Belgeyi yayımlamak suç
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 2004’teki MGK toplantısında alınan kararların yayınlanması konusunda, bunların açıklanmasının ve yayınlanmasının yasak olduğunu, yapanların ceza sorumluluğuyla karşı karşıya kalabileceğini söylemesi “basına gözdağı” olarak yorumlanırken, “MGK’yı ve gizliliği savunmak demokratlıkla bağdaşır mı?” sualini akıllara getirdi. Bülent Arınç, Taraf gazetesinin yayımladığı ‘Türkiye’deki Nurculuk Faaliyetleri ve Gülen Hareketi’ konulu MGK kararının yayınlanmasıyla alakalı olarak, MGK belgesinin yayımlanmasının suç olduğunu ifade etti. Önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Arınç, söz konusu MGK kararının yayınlanmasıyla ilgili yürürlükteki yasa hükümlerini anımsatarak, bunların açıklanmasının, yayınlanmasının yasak olduğunu, yapanların ceza sorumluluğuyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Bunun savcıların düşüneceği bir konu olduğunu ifade eden Arınç, “Biz bu konuda herhangi bir teşebbüsün içerisinde şu anda değiliz ama eğer arkası da bu şekilde gelmeyecek olursa yasalar neyi gerektiriyorsa onlar yapılır” ifadesini kullandı.
 
Karadayı da beraatini istedi
28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Dönemim Genelkurmay Başkanı, davanın bir numaralı sanığı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, 2004 Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarını gerekçe göstererek beraatını istedi. Dönemim Genelkurmay Başkanı Karadayı, avukatı Erol Aras aracılığı ile verdiği dilekçede, 25 Ağustos 2004’teki MGK kararlarını gerekçe göstererek beraatını istedi. Karadayı’nın verdiği dilekçede, bazı gazete kupürleri yer alıyor. Karadayı, şu ana kadar sağlık gerekçeleri ile duruşmalara katılmadı. Duruşmanın sabahki bölümünde ise Orgeneral Çetin Doğan da MGK belgelerini gerekçe göstererek tahliyesini istemişti.  
Okunma Sayısı: 2969
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    4.12.2013 00:00:00

    Demokrasi mi?Bu resimlerle mi?Geçmiş yıllarda bazı bugünkü çok bilmiş yöneticilerin küfür rejimi dedikler, şeyden istifade ediyor olmaları sizce anlamlı değil mi? ...

  • NECMEDDİN CEYHAN

    4.12.2013 00:00:00

    KARDEŞLERİM BU BELGEYİ 2004 tenberi BİLMİYORMUYDULAR İNSAN NANKÖR OLMASIN HANGİ MÜSLÜMANIN KILINA DOKUNULDU FETULLAH HACO GAZETELERDE BU KADAR BOY GÖSTEREBİLİYORMUYDU ŞİMDİ KONUŞABİLİYOR TARTIŞABİLİYOR KALKIP ŞİMDİ 2004 te OLAN BİR OLAYI ŞİMDİ BAŞKA GAZETELERE SERVİS EDEREK YAYGARA YAPIYORLAR

  • MEHMET DEMİR

    4.12.2013 00:00:00

    adamlar nur cematini ve gulen hareketini bitirmege yonelik bunlarin demokratligi!

  • serdar kartal

    4.12.2013 00:00:00

    Maalesef dün fişlenenler bugün de kardeşlerini fişlemişler.
    Çok acı...

  • yunus emre

    4.12.2013 00:00:00

    hayir en fazla gucume gideni nurculuk faliyetleri yaziyo , ustadim ne kadar buyuksun ki , siyasetde ne kadar pis ve les

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı