"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağduriyetimiz devam ediyor

15 Mart 2011, Salı
Dosyaları YAŞ'a götürülmeden bakan onayı ve kararnamelerle ordudan ihraç edilen mağdurlar, Meclisten geçen YAŞzedelerle ilgili kanuna tepkili: “Bizler kapsam dışı bırakılarak ikinci kez mağdur edildik. Üstelik mağduriyetimiz TBMM eliyle adeta toplum önünde yeniden onaylandı.”
GÜL'E MEKTUP: EŞİTLİK İLKESİYLE BAĞDAŞMAZ
Mağdurlar adına Cumhurbaşkanı Gül'e gönderilen mektupta, “Aynı gerekçelerle ilişiği kesilenlerin bir bölümü kapsama dahil edilirken, bir bölümünün kapsam dışında kalmasının eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığını zat-ı âlilerinizin takdirlerine arz ediyoruz” denildi.
 
İkinci kez mağdurlar
 
Yüksek Askeri Şura’ya (YAŞ) götürülmeden “Bakan onayı veya kararnameler” ile re’ sen emekli edilen ve kendilerini “TSK Mağdurları” olarak adlandıran bir grup TSK personeli, kendilerinin YAŞ zedelere haklarını iade amacıyla hazırlanan kanun kapsamına alınmamak suretiyle ikinci defa mağdur edildiklerini bildirdi.
YAŞ zedelerin mağduriyetlerini telafi gereçeksiyle hazırlanan tasarı, 10 Mart 2011 tarihinde TBMM Genel Kurulunda kabul dilerek, kanunlaştı. Ancak, itiraz ve tartışmalar bitmedi. “TSK Mağdurları” grubu tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen mektupta, 28 Şubat 1997 tarihinde gün yüzüne çıkan ama temeli daha eski tarihlere dayanan ordudan inançlı insanların tasfiye sürecinde birçok meslektaşlarının TSK Personel Kanununun 50/c veya 94/b maddeleri gereğince, inançlarından dolayı ya da disiplinsizlik gerekçe gösterilerek “haklarında hiçbir yargı kararı olmaksızın” re’ sen emekli edildikleri belirtildi. Bu askerlerin bir bölümünün YAŞ kararları ile bir bölümünün ise YAŞ’a bile götürülmeye gerek duyulmadan aynı gerekçelerle, “Bakan onayı veya kararnameler” ile re’sen emekli edildikleru kaydedilen mektup’ta şu ifadelere yer verildi:
“Bakan onayı ile veya kararnameler ile ilişiği kesilen meslektaşlarımızın, kanun kapsamına dâhil edilmeyişlerine ‘yargı yolu’ olarak gösterilen Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin (AYİM) gerek Türk kamuoyunda gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) nezdinde ne denli yasal bir kurum olduğu tartışmaları malumunuzdur. Hakeza bu yöntem ile atılan kişilerin AYİM’de haklarını alabileceğini düşünmek de doğru bir kanaat değildir. Bu genel kanaatten dolayı birçok meslektaşımızın yargı yolunu tercih etmediğini ve başvuranlarında doğal olarak reddedildiklerini de bilgilerinize arz etmek isteriz. 12 Eylül 2010 tarihindeki referandum da YAŞ kararlarına yargı yolu açılmış ve biz mağdurlar için çıkarılacak olan uyum yasaları birer umut kaynağı olmuştur. Ancak mağduriyetlerin giderilmesi adına Hükümet tarafından hazırlanıp Meclis Genel Kurulunda kabul edilen TSK Personel Kanununa eklenen geçici 32’nci maddenin ilk paragrafı ile ‘yargı denetimine açık idari işlemlerle’  re’sen emekli edilen bizler kapsam dışı bırakılarak ikinci kez mağdur edilmiş bulunmaktayız ! Yıllardır TSK’dan neden atıldığımızı, en yakınlarımıza dahi izah edemezken, kanun kapsamına alınmamak sureti ile ikinci defa TBMM eli ile adeta toplum önünde mağduriyetimiz yeniden onanmıştır.
Bu onamadan dolayı, kamuoyunda bizlerin TSK’dan atılmamız hususunun aslında ne kadar yerinde bir karar olduğu fikri perçinlenmiş olacaktır. Kanun kapsamına giren meslektaşlarımızla aynı gerekçelerle TSK’dan re’sen emekli edildiğimiz halde kanun kapsamına dahil edilmeyerek ve adeta ikinci  defa onanarak, zedelenen haysiyetimis ve alçalan itibarımızdan dolayı, biz ve ailelerimizin toplum içinde ne kadar güç durumda ve mahzun kalacağımızı, eskisine nazaran kat be kat daha da hor görüleceğimizi, Önce Allah’ın sonra sizin takdir ve vicdanınıza havale ediyoruz.”
 
ASDER: Uyum yasaları acilen çıkarılmalı
Adaletİ Savunanlar Derneği (ASDER), Türk Silâhlı Kuvvetleri’nden (TSK) uzaklaştırılanların geri dönüşünü sağlayan yasal düzenlemeyle ilgili adil karar verilebilmesi için askeri hakim bağımsızlığı ilgili uyum yasalarının acilen çıkarılmasını istedi. ASDER’den yapılan açıklamada, 28 Şubat 1997 zihniyetinin kabus gibi çöktüğü bir dönemde, TSK’dan hukuksuz bir şekilde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile tasfiye edilen askerlerin, TBMM’de kabul edilen yasa ile aklandıkları belirtildi. Açıklamada, “Yargıya açık işlemlerle re’sen emekli edilen bazı arkadaşlarımız kapsam dışı kalmış ve maddî ve mânevî kayıpların bir kısmı karşılanamamış olsa da, bu yasa ile YAŞ mağdurları aklanmış ve zedelenen itibarları iade edilmiş; yeniden Silâhlı Kuvvetler emeklisi statüsünü elde etmiş; geniş bir sosyal güvenceye kavuşmuş; çok zor durumdaki arkadaşlarımız da kamuda bir iş ve çalışma güvencesi kazanmış olacaklardır” denildi. Açıklamada, yasa ile 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 mağdurlarının da haklarını kazanmış olmalarının ASDER camiasını ayrıca memnun ettiğine işaret edildi. Çıkacak yasanın uygulamasının adil olması istenen açıklamada, AYİM’in adil karar verebilmesi için, askeri hakim bağımsızlığı ile ilgili uyum yasasının bir an önce çıkarılması istendi. Açıklamada, bütün mağdurları kapsayacak yeni bir yasanın çıkarılması için çalışmaların ara verilmeksizin başlatılması istendi.
Okunma Sayısı: 9058
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Necati Çavdar

    11.12.2012 00:00:00

    MSB diyor ki;

    “22 Mart 2011 Tarih ve 27882 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6191 Sayılı Kanun ile, 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa eklenen geçici 32’inci madde “ 12 Mart 1971 tarihinden bu Kanunun yayımı tarihine kadar, yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askerî Şûra kararları ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilenleri kapsamaktadır.

    Subay / Astsubaylar ile bunların vefatı hâlinde hak sahipleri, bu madde hükümlerinden yararlanabilmek için altmış gün içinde Milli Savunma Bakanlığına başvururlar….” hükmünü amirdir.

    Bu düzenleme, yargı denetimine kapalı idari işlemler nedeniyle mağdur olan personele yönelik olup; yargı denetimine açık idari işlemler ile TSK’den ilişiği kesilen subay, astsubay, uzman jandarma çavuş ve uzman erbaşları kapsamamaktadır.

    Yargı yoluna kapalı işlemler, yasalarda açıkça yargı yoluna gidilemeyeceği (dava açılamayacağı) belirtilmiş işlemlerdir. Milli Savunma Bakanlığı tarafından başvurulara, yukarıdaki Kanun hükmü kapsamında işlem yapılmaktadır.”
    Diyarda gerçek mi acaba:




    1. Res’en ayırma işleminin yapıldığı tarihteki özel – sıkıyönetim ve darbe- şartları ,
    2. TSK’den ilişik kesmenin yargı kararı ile olmaması, ayırmayı gerektirecek hiçbir suç ve caza olmaması, mahkeme kararı bulunmaması ,
    3. “orduda kalmasının uygun olmayacağı” nitelemesine rağmen, kısa süre sonra yeniden kısa sürelide olsa “TSK’ne çağrılarak, aynı rütbe ile muvazzaf” hale getirilip tezkere verilmesi..
    İnceleme neticesinde Milli Savunma Bakanı tarafından,
    TSK’dan ayrılma işleminiz yargı yoluna açık olarak yapıldığından, ilgi (a) kanun kapsamı dışında kalmanız nedeniyle başvurunuzun REDDİNE karar verilmiştir.” denmektedir.
    Uyarma ve kınama cezalarına ilişkin disiplin kararlarını yargı denetimi dışında bırakan Anayasanın 129. maddesi hükümlerinin geniş olarak uygulanması,
    “1602 Sayılı Askerî Yüksek İdare Mahkemesi Kanununun “İdari davalar ve yargı yetkisinin sınırı” başlıklı 21 nci maddesinin maddenin son fıkrası ise; “Cumhurbaşkanı, Yüksek Askerî Şuranın tasarrufları ve Sıkıyönetim Komutanlarının 1402 Sayılı Kanunda yazılı tasarrufları ile disiplin suç ve tecavüzlerinden ötürü disiplin amirlerince verilen cezalar yargı denetimi dışındadır” hükmüne göre, disiplin suç ve tecavüzlerinden ötürü disiplin amirlerince verilen cezalar yargı denetimi dışında tutulması..

    Kanun daki 1971 den günümüze kadar olan darbe mağduru askerlerin kapsama alındığı,
    Özellikle 80 darbesinde Meclis dahil tüm kurumların kapatılarak darbecilerin eylem ve işlemlerinin yargı kapsamı dışına alındığı
    Dikkate alınmadı.
    Güya Hükümet ve Meclis iş yapıp, yara sardı. Mağduriyet giderdi… Heyhat…
    Verilen cevap ve işlem çıkarılan yasanın ruhuna ve özüne aykırı
    1. Hakkımda ayrılmamı gerektirecek bir mahkumiyet kararı yok.. Sözde gerekçe “disiplinsizmişim”
    2. TSK’dan ayrılma işleminiz yargı yoluna açık olarak yapıldığından” deniyor…”Ayrılma tarihim 1980 darbesinden hemen sonraki aylar,
    kimi mahkemeye vereceğizde
    hangi hakim darbecilerin kararlarına aykırı hüküm verecekti?
    Şu anda bile Yüksek Askeri İdare Mahkemesi, yargılama yapmayıp MSB den gelen görüşü adeta tebliğ ediyor..
    Bu durum karşısında Bireysel başvuru için ANAYASA Mahkemesinin yolunu tuttuk..
    Bakalım ne olacak..
    Fakat 1971 den günümüze kadar olan darbe mağduru askerlerin derdine derman diye çıkarılan kanuna “yargıya kapalı işlem” şeklinde kelam ekleterek meclisi ve AKP yi kimler oyuna getirdi de yeni mağduriyet oluşturuldu.. Yeni yaralar açıldı?

  • yılmaz

    31.7.2012 00:00:00

    arkadaşlar benimde görev başı eğitiminde başarısızlık diye uzman jandarma çavuşluktan ilişiğim kesildi benim kannaat notlarım süperdi ama altı ay sonunda yapılan sınavda ben bazı sıkıntılı durumlardan dolayı birşey yapamayınca başarısız dediler yok dediler olmaz dediler ve bir yıl okullda başarılı olup dereceye giren adamı başarısız saydılar. ilişik kestiler tamam kabul ediyorum kanunun maddesi öyle ama yinede bir şans verilebilirdi saygılarımla.

  • ysuf mercan

    10.7.2011 00:00:00

    ben 02.09.1998 günü jandarma uzm.çvş.olarak görev yapmakta iken sicil yetersizliğinden RESEN emekli edildim emekli maaşı varmı yok 22 mart 2011 6191 sayılı kanuna eklenen geçici 32.madde NERDE ////////////////////

  • h.gül

    12.5.2011 00:00:00

    sayın Mustafa abi az kaldı sabır.Bu gün 12.05..Balıkesir de mağduriyetimizi bildiren yazımı bizzat başbakanımıza verdim.inşallah vakit bulur okursa bu iş yarın tamam.

  • mustafa duzenli

    8.5.2011 00:00:00

    Sayın h.gül başvudruk da ne oldu..Justitia gözündeki adalet bağını çıkarmış anlaşılan bu..Yeni Asya Gazetesinden başka bir yayın organıda cesaret edip yazamadı..Sağolsunlar.

  • h.gül

    10.4.2011 00:00:00

    AYİM madde 21 açıkca idari işlemler yarğıya kapalıdır.(google ayim madde 21 oku) diyor tüm yarğısız ilişik kesmeler MSB baş vursun.

  • m.öztürk

    4.4.2011 00:00:00

    DİSİPLİNSİZLİK VE AHLAKİ DURUM NEDENİYLE AYIRMA
    ÖZETİ:Yapılan müteaddit uyarılara rağmen türban giyen ve tesettürlü olan eşinin bu durumunu düzeltmemek suretiyle yasadışı irticai ve ideolojik görüşleri benimsediği anlaşılan davacı uzman jandarma çavuş hakkında tesis edilen disiplinsizlik nedeniyle ayırma işleminde hukuka aykırılık yoktur.

    Dosyadan, davacı vekilinin, görevde başarılı olan müvekkilinin disiplinsizlik nedeniyle ayırma işleminin haksız ve hukuka aykırı olduğundan bahisle iptalini talep ve dava ettiği anlaşılmıştır.

    Bilindiği üzere 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunun 15 nci maddesinde “Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Silahlı Kuvvetlerde kalması uygun değildir şeklinde sicil düzenlenen Uzman Jandarmalar meslekten hemen çıkarılırlar ve haklarında TC.Emekli Sandığı Kanunu hükümleri uygulanır.

    Davacı hakkında, yukarıda bahsi geçen mevzuat uyarınca, “Silahlı Kuvvetlerde Kalması Uygun Değildir” sicili düzenlenmiş bulunduğundan Astsubay Sicil Yönetmeliğinin 54 ncü maddesine göre teşekkül eden komisyonda durumu incelenmiş ve neticede Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilmiştir.

    Davacının kendisinin ve eşinin kılık kıyafeti ile dini bir akım ve ideolojiyi benimseyen hareketlerde bulunması, eşinin Atatürk İlkelerine yakışır şekilde giyinmeyip, belli bir kesime ve ideolojiye hizmet eder şekilde türban ve tesettür tabir edilen kıyafet giymesi nedeniyle istihbarat Başkanlığınca 29.08.1998 tarihinde takibe alınmış olup; yapılan takip neticesinde, kendisine 15.09.1998 tarihinde yapılan uyarı ve ikazlara riayet eder gibi görünerek, eşinin çağdaş ve modern Türk Kadını gibi giyinerek her türlü irticai faaliyetlerinden uzaklaşmasını sağladığı izlenimini vererek komutanlarını kandırdığı, eşinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarına aykırı durum içerisinde olduğu, karşı cinsle tokalaşmadığı, evlerinde erkek ve kadınların ayrı oturduğu, sürekli olarak türban ve tesettür tabir edilen kıyafetler giydiği ve yapılan ikazlara rağmen durumunda herhangi bir düzelme görülmediği tespit edilmişti

    İl J.K.lığı emrinde görevli iken, kendisinin ve ailesinin sosyal tutum ve davranışlarını, İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen esaslara yakışır şekilde düzeltmesi ve kılık kıyafetiyle dini bir akım ve ideolojiyi benimser davranışlarda bulunmaması konusunda son bir defa ikaz edilerek, sonuç alınmaması halinde hakkında yasal işlem yapılacağını belirten Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığınca yazılan 08.12.1998 tarihli ikaz; kendisi ve ailesinin sosyal tutum ve davranışlarının İç Hizmet Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen esaslara yakışır şekilde olmaması, ailesinin kılık kıyafetiyle dini bir akım ve ideolojiyi benimser davranışlarda bulunması ve bu anlayışa sahip ailelerle görüşmesi nedeniyle durumunu düzeltmesi, kendisi ve ailesini tutum ve davranışlarıyla demokrasiye gönülden inanan Laik Cumhuriyet ve Atatürk İlke ve İnkılaplarını korumaya and içmiş bir insana yakışır şekilde düzenlemesi, aksi halde hakkında yasal işlem yapılacağını belirten İlçe J.K.lığınca 05.02.1999 tarihinde yapılan uyarı; eşinin kılık ve kıyafeti ile dini bir akımın ya da kuruluşun simgesi olan kıyafetleri giymekte ısrar etmesi nedeniyle İl J.K.lığınca 11.02.1999’da (4) gün oda hapsi, saç traşı olmaması nedeniyle İl J.K.lığınca 02.03.1999’da (3) gün oda hapsi cezası almış, mesaiye geç gelmesi nedeniyle İl J.K.lığınca 04.03.1999’da şiddetli tevbih ile uyarılmış bulunmaktadır.
    Netice olarak yukarıda ayrıntılı olarak açıklandığı üzere Uzman Jandarma Çavuş olan davacı hakkında tesis olunan Türk Silahlı Kuvvetlerinden disiplin-sizlik nedeniyle ayırma işlemi hukuka ve mevzuata uygun bulunduğundan yasal dayanaktan yoksun DAVANIN REDDİNE,(AYİM 1DAİRE-1999/)

  • riza keskinkaya

    3.4.2011 00:00:00

    2001 YILINDA DENIZ KUVVETLERINDE IKEN KOMUTAN ONAYI ILE ILISIGIM KESILDI :( İLHAMI ERDIL DENIZ KUVVETLERI KOMUTANI IKEN :))) SOYLENECEK SOZDEN ZIYADE TOPLANIP SESIMIZI DUYRMAMIZ GEREKIYOR...

  • mustafa dinç

    3.4.2011 00:00:00

    bende 1997 yılında bakan kararı ile ( astsb sicil yönetmeliğinin 53 ve 54 ncü maddelerine istinaden) atıldım02.09 1997 gün kkk lığının emri ile
    1990-35 ulaştırma astsb

  • YÜZBAŞI BÜLENT DEMİR 0 532 262 88 60

    29.3.2011 00:00:00

    DEĞERLİ TSK MAĞDURLARI !
    SİZLERDEN GELEN YOĞUN TELEFONLARDA DA BELİRTTİĞİM GİBİ ŞU HUSUSLARI İÇEREN E-POSTALARINIZI ACİLEN BEKLİYORUM...
    1-ADI SOYADI
    2-RÜTBESİ
    3-KUVVETİ(KARA-HAVA-DENİZ-JANDARMA)
    4-İLİŞİK KESİLİŞ TARİHİ
    5-İLİŞİK KESİLİŞ RESMİ SEBEBİ (DİSİPLİNSİZLİK V.B.)
    6-İLİŞİK KESİLİŞ GERÇEK SEBEBİ ( İRTİCA,SOL, V.B.İDDİASI GİBİ)
    7-AYİM(ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİNE BAŞVURUP VURMADIĞI)
    8-AİHM (AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ) NE BAŞVURUP VURMADIĞI)
    9-İRTİBAT TELEFONU VE E-MAİL ADRESİ
    10-NEREDE OTURDUĞU ( İL OLARAK)
    11-VARSA AYNI KONUMDA OLAN SİLAH ARKADAŞI VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

    İDARİ YARGIYA AÇIK TSK KARARNAME MAĞDURLARI İŞ AKIŞ ŞEMASI ;
    1- BU BİLGİLERE GÖRE MAĞDUR SAYISININ TESPİTİ
    2- KAMUOYUNUN BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN BASIN TOPLANTISI VE/VEYA BASIN BİLDİRİSİNİN HAZIRLANMASI
    3- YASANIN EKSİK VE YANLIŞ ÇIKARILDIĞININ GAZETE,TV, İNTERNET VE STK LAR YOLUYLA İFADE EDİLMESİ
    4-GENELKURMAY BAŞKANI,MİLLİ SAVUNMA BAKANI,ADALET BAKANI,MUHALEFET LİDERLERİ,BAŞBAKAN,TBMM BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI İLE TSK MAĞDURLARI HEYETİ OLARAK GÖRÜŞMELER YAPILMASI VE BU YASANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI OLDUĞUNUN İFADE EDİLMESİ,İDARİ YARGIYA AÇIK TSK KARARNAME MAĞDURLARININ DA YARGIYA KAPALI YAŞ(YÜKSEK ASKERİ ŞURA ) MAĞDURLARI,12 MART 1971 VE 12 EYLÜL 1980 MAĞDURLARI İLE AYNI HAKLARA SAHİP OLMALARI GEREKTİĞİNİN SOSYAL HUKUK DEVLETİ VE SON REFERANDUMUN GEREĞİ OLDUĞU,BU AYIBIN AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNDEN DÖNECEĞİNİN BİLİNMESİ VE BUNUN TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ LEKELEYECEĞİNİN İFADE EDİLMESİ
    5-BU KONUDA ASDER,MAZLUMDER,ÖZGÜRDER GİBİ ÖZGÜRLÜK VE İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU, ÖNCÜ KURUM VE KURULUŞLARIN ZİYARET EDİLMESİ

    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ, BU ÜLKEDE HAKSIZLIKLARA KARŞI KENDİNİZİ İFADE EDEBİLMENİZ İÇİN NE BADİRELERDEN GEÇMENİZ GEREKİYOR... VE ... MUHATABINIZIN TBMM OLMASI NE ACI DEĞİL Mİ ?

  • BÜLENT DEMİR

    28.3.2011 00:00:00

    ARKADAŞLAR !
    YARGI YOLUNA AÇIK İKİLİ VE ÜÇLÜ KARARNAMELER İLE RE’SEN EMEKLİ EDİLEN ARKADAŞLARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPACAĞIM...BU DURUMDA OLAN TÜM ARKADAŞLAR BENİMLE İRTİBATA GEÇSİNLER...VE İMKANI OLANLAR BASIN AÇIKLAMASINI YAPACAĞIMIZ GÜN GELSİNLER...BASIN AÇIKLAMASINDA KULLANMAK ÜZERE SAYI BELİRLEME VE ENVANTER ÇALIŞMASI İÇİN İVEDİLİKLE BENİ ARAYINIZ...AVUKAT BÜLENT DEMİR 0 532 262 88 60

  • hakan gül

    26.3.2011 00:00:00

    evet hukukcu bir liderin cevresinde toplanıp,görsel ve yazılı medyada ve tanınmış köşe yazarları vb.kişilere seçimden önce haber yaptırıp gündem oluşturup sesimizi duyurmalıyız yoksa tarihin derinliklerinde unutulup gideceğiz.

  • AVUKAT BÜLENT DEMİR (E.J.KD.YZB) 0 532 262 88 60

    26.3.2011 00:00:00

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR !

    İKİLİ VE ÜÇLÜ KARARNAMELER İLE TSK DAN İLİŞİĞİ KESİLEN VE AYİM BAŞVURULARI REDDEDİLEN ARKADAŞLARIN ENVANTERİNİ ÇIKARIYORUM...LÜTFEN BU DURUMDAKİ ARKADAŞLAR BENİ ACİLEN ARASINLAR...ORTAK BİR BASIN TOPLANTISI YAPACAĞIZ...TELEFONUM 0 532 262 88 60

  • (E.J.KD.YZB.) AVUKAT BÜLENT DEMİR 0 532 262 88 60

    25.3.2011 00:00:00

    SEVGİLİ SAMİ ASLAN KARDEŞİM VE SİLAH ARKADAŞLARIM !

    TÜM İKİLİ VE ÜÇLÜ KARARNAME İLE ÖNCE TSK TARAFINDAN SONRA DA TBMM ( DAHA DOĞRUSU BEKİR BOZDAĞ ) TARAFINDAN MAĞDUR EDİLEN MAZLUM ANCAK İZZETLİ VE ONURLU KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞLARIMA SESLENİYORUM !
    ALLAH KENDİ RIZASI İÇİN YOLA ÇIKAN HİÇBİR KULUNU YOLDA YALNIZ BIRAKMAZ..SİZLER BU VATANA VE AZİZ MİLLETİMİZE VE PEYGAMBER VE ECDAD YADİGARI ŞEREFLİ VE KAHRAMAN ORDUMUZA GENÇLİĞİNİZİ VERDİNİZ,ÖMRÜNÜZÜ VERDİNİZ,HÜRRİYETİNİZİ VERDİNİZ,GÖNLÜNÜZÜ VERDİNİZ,MİLLETİNİZİN MUKADDESATININ MUHAFAZASI İÇİN BEDENLERİNİZİN VARLIĞINI AZİZ MİLLETİN VARLIĞINA DEFALARCA KURBAN ETTİNİZ,EŞİNİZDEN AYRI,EVLADINIZDAN AYRI YILLARCA DAĞDA,TAŞTA,KARDA,YAĞMURDA VATAN EVLADI SAF,TERTEMİZ MEHMETLERİ EVLADINIZDAN,HANIMINIZDAN DAHA KUTSAL BİR EMANET GÖRÜP ÜZERLERİNE TİTREDİNİZ,BEN ALLAH’A,RASULULLAH’A VE MİLLETİME O MAHŞER GÜNÜNDE NASIL HESAP VERİRİM SANCISI İLE EMİR KOMUTA ETTİĞİNİZ BİRLİĞİ HAKKARİ DAĞLARINDA BIRAKAMAM DİYEREK,YENİ DOĞUM YAPMIŞ EŞİNİZİ ÜÇ GÜN SONRA BIRAKIP BİRLİĞİNİZE DÖNDÜNÜZ...HIRSIZLIK YAPMADINIZ,KİMSEYİ DOLANDIRMADINIZ,RÜŞVET ALMADINIZ,ALDIRMADINIZ,DARBELERE HEVESLENMEDİNİZ,ÇALIŞMA GRUBU NAMINDAKİ KOMPLO TEŞKİLATLARINA GİRMEDİNİZ,KİMSEYİ FİŞLEMEDİNİZ...AMA SİZ BİR ŞEY YAPTINIZ ! SADECE BİR ŞEY ! ALLAH’ I SEVDİNİZ ... RASULULLAH ’I SEVDİNİZ... MİLLETİNİZİ SEVDİNİZ...HAKKARİLİYİ SEVDİNİZ,İZMİRLİYİ SEVDİNİZ,SAMSUNLUYU SEVDİNİZ,HATAYLIYI SEVDİNİZ,EDİRNELİYİ SEVDİNİZ,KARSLIYI SEVDİNİZ...HATTA BOSNALIYI SEVDİNİZ,FİLİSTİNLİYİ SEVDİNİZ,AZERBEYCANLIYI SEVDİNİZ,AFGANİSTANLIYI SEVDİNİZ...YANİ SELÇUKLUYU,OSMANLIYI SEVDİNİZ...İÇKİ İÇMEDİNİZ,ZİNA ETMEDİNİZ,HARAM YEMEDİNİZ...EY KAHRAMANLAR ! SİZE YİNE DE HAİNSİN ! DENİLDİĞİNDE RABBİM ! ONLAR BİLMİYORLAR DEDİNİZ BEDDUA ETMEDİNİZ...ÇÜNKÜ O ALEMLER SULTANI,AZİZ PEYGAMBER,O OCAĞI SİZE EMANET ETMİŞTİ...KUMANDANA BEDDUA EDİLMEZDİ...OLSA OLSA RABBİM!BEN KENDİMİ ANLATAMADIM,TANITAMADIM...SEN ÖNCE BENİ, SONRA ONLARI LUTFUNLA ISLAH EYLE VE ONLARIN YAPTIĞI BU ZULMÜN FARKINA VARMALARINI,SENDEN ÖZÜR DİLEMELERİNİ VE GÖNÜLDEN TÖVBE ETMELERİNİ NASİB EYLE VE YİNE ONLARI BENDEN ÖNCE LUTFUNLA CENNETİNE KOY DİYE DUA ETTİNİZ...

  • sami aslan

    24.3.2011 00:00:00

    arkadaşlar;bende bakan onayı ile re’sen emekli edilen astsubayım.çıkan bu yasadan yararlanamayacak olan bizim durumumuzdaki arkadaşlar;koordineli bir şekilde bir araya gelmeli ve sesimi çok geç olmadan duyurmalıyız.aramızda hukuki bilgisi olan arkadaşlarımız lütfen bizlere önayak olsunlar ve bizleri hukuki bir platformda biraraya getirsinler,bize ait olan bir site olsun,ne yapmamız gerektiğini paylaşalım ve ona göre hareket edelim.çıkan bu yasayla ikinci kez mağdur olduk,bunu kaldıracak gücümüz yok.saygılarımla

  • avukat bülent demir

    23.3.2011 00:00:00

    EY ALİ ADINDAKİ ADAM ! HER KİMSEN SENİ AVINI YUTMUŞ ONU SİNDİRME SARHOŞLUĞUNDA OLAN ACİZ BİR SÜRÜNGEN OLARAK GÖRÜYORUM...NİYE Mİ ? DÜŞÜN ...AMA BULABİLECEĞİNİ SANMIYORUM... EY BEKİR BOZDAĞ VE BU KANUNA İMZA ATANLAR ! YÜZBAŞI İKEN ÜÇLÜ KARARNAME İLE ATILAN BEN VE BENİM GİBİLERİ ANLAYAMAMANIZ ÇOK NORMAL...NE ZAMAN ANLARSINIZ BİLİYOR MUSUNUZ? HAYAL KURARAK ÖRNEK VEREYİM; GÜN GELMİŞ BAZILARI BU PARTİ KAPATILSIN DİYE YAYGARA KOPARIYORLAR...GEREKÇE İRTİCA ! AĞZINIZLA KUŞ TUTUYORSUNUZ...HAYIR KARDEŞİM... SİZ MÜRTECİSİNİZ DİYORLAR...BAK,HANIMLARINIZ BAŞÖRTÜLÜ,KIZLARINIZ İMAM HATİPLİ,İÇKİ DE İÇMİYORSUNUZ,ÜSTELİK NAMAZ DA KILIYORSUNUZ...BEN ANLAMAM,NE KADAR NAMUSLU OLURSANIZ OLUN,BİZ SİZİ SEVMİYORUZ... EVET BOZDAĞ! BU SENARYODA SENİ HAKLI BULACAK T.C.DE HANGİ MERCİYE GİDECEKSİN ? HELE BİRİLERİ DE KARDEŞİM YARGI YOLU AÇIKTI DERDİNİ ANLATSAYDIN YA DERSE...O GÜN DEMEZLER Mİ SANA BEKİR EY BEKİR ... MEN DAKKA DUKKA ... ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE....

  • avukat bülent demir

    23.3.2011 00:00:00

    SEVGİLİ YENİ ASYA !

    ASDER DEN BAZI ZEVAT, TSK MAĞDURLARI İLE İLGİLİ HABERİNİZDEN DOLAYI KENDİNİ KASMIŞ...BAZI İNCE HESAPLARA GİREREK RAHATSIZ OLMUŞ!VE SİZİ ARAYARAK SÖZÜM ONA SİZE SİTEM ETMİŞ... BEN ,AKPARTİ DÖNEMİNDE ÜÇLÜ KARARNAME İLE RE’SEN EMEKLİ EDİLEN,ASDER İN HAYSİYET DİVAN BAŞKANI E. YÜZBAŞI BÜLENT DEMİR...YAZIN KARDEŞİM YAZIN...HİÇ OLMAZ İSE SİZ, ŞU MEMLEKETTE ÜSTADIN VARİSİ HAKKI VE HAKİKATI HAYKIRAN BİR DİL OLUN... MENFAAT HESABI YAPMAYAN,DENGELERİ KORUYALIM KURNAZLIĞINA ALDANMAYAN BİR DİL OLUN...NE DERLERE KANMAYIN...MÜSLÜMAN DA HATA YAPSA İKAZ EDİN...DUN HİMMETLİLERİ TALTİF İLE UYUŞTURMAYIN,TOKAT İLE UYANDIRIN...

  • muhsin öztürk

    23.3.2011 00:00:00

    GEMİSİNİ KURTARAN KAPTAN bu sözü boşuna dememişler 28 şubat sürecinde aynı sebeplerle biz askeri mahkemede yarğılanırken başbakanımızda sivil mahkemede yarğlandı ve bizim gibi muhtar bile olamaz durumdaydı ancak bu yarğılamayı adil bulmadı ve kendisi için çıkarılan kanunla mağduriyeti giderildi.keşke adil ve tarafsız olan AYİM de yarğılansaydı ozaman bizi hatırlardı.adalet VE KALKINMA PATTİSİ

  • mehmet baysal

    19.3.2011 00:00:00

    SAYIN BAŞBAKANIM,YARGI KARARI İLE TSK DEN İLİŞİGİ KESİLMEMİŞ,TÜM MAĞDURLARIN YASA KAPSAMINA ALINMASININ HAYIRLARA VESİLE OLACAĞINA İNANIYORUM

  • hakan gül

    19.3.2011 00:00:00

    yarğıya açık ilişik kesmeler kapsam dışı kalmıştır.o zaman MSB ve sayın Bekir BOZDAĞ çıksın ’siz 28 şubat sürecinde adil ve tarafsız askeri mahkemede yarğlandınız ve kaybettiniz’ desin bizde sesimizi keselim.

  • muhsin öztürk 1990 uzm j çvş.

    18.3.2011 00:00:00

    ben 22.04.1999 tarihinde disiplinsizlik ve ahlaki nedenlerden dolayı ilişiğim kesildi.AYİM e gitmedim.12 eylül referandumu ve uyum yasası çıktığında okadar heyecanlandım ki asıl nedeni 28 şubat mağdurlarını kapsaması gereken bu yasa gönül verdiğimiz Akparti tarafından ayrımcılık yapılarak dışlandığımıza inanamıyorum.şimdi çevremdekiler hayırlı olsun ordudan atılanlara af çıktı.diyorlar ben ne cevap vereceğim.

  • Mustafa Düzenli

    16.3.2011 00:00:00

    yargı denetimine kapalı idari işlemler derken AİM in yargı denetimini kim yapıyor ? Allah aşkına bu kadar taraflı bir kanunu bu meclis nasıl hazırlar ? Yada herkes kör mü ? Bu haksızlığa karşı lütfen sesimizi çıkaralım..

  • necati uyanık

    16.3.2011 00:00:00

    sayın cumhurbaşkanım yukarıda yazılanlara katılmamak içten değil aynı mağdurlardan biride benim ve benim gibi arkadaşlar bu konu ile ilgili makamınıza bizzat kendim ve arkadaşlarmız adına faks yolu ile talebimizi ilettik siz adil siniz böyle eksik gönderilen yasayı meclise geri göndererek bizleride yani yargı yolu açık olarak re sen emekli edilen biz askerler içinde bu çıkan yasaya dahil edilmesini saglarsınız inşallah önce allaha sonra sizin yüce vicdanınıza bırakıyoruz saygılar

  • Davut CİHAN

    16.3.2011 00:00:00

    Ben bir YAŞ zedeyim yani ayrıldığım dönem mahkeme yolu kapalıydı. Birde ayrıldığı dönem mahkeme yolu açık olanlar vardı onlarında ikili üçlü kararname ile haklarında işlem yapılmıştı. kamuoyu bu iki farklı gerekçe ile ayrılanları hep YAŞzede olarak bildi. Herkezin dosyasını açıp baksınlar ordunun ayırma işlemi için öne sürdüğü gerekçelerin birinin birinden farkı varmı. Gerekçeler aynı fakat ayırma şekilleri farklı. Şimdi nasıl olurda bu ikisi birbirinden ayrılmaya çalışılır. Et ve tırnak diyeceğim ama oda değil elmanın iki yarısı Kararname ile ayrılanlara yargı yolu açık olduğu için kanun kapsamı dışında kaldılar. Açık olan yargı yolunun ucuda tamamı askerlerden oluşan mahkemeye gidiyor. Tükürdüğünü yalamak derler ya mahkemeye başvuranların gerekçeleri belliyken mahkemenin sen haklısın deme ihtimali nedir sorarım size. Şimdi sizce mahkeme yolu açık mı kapalı mı ? Çıkan bu kanunla ben ve benim durumumda olan kişilere birtakım haklar verilmiş olsa da sevinecek bir tarafı yoktur. düşünün ki kardeşinizin sizden bir tane farkı var diye bir imkandan mahrum kalacak hak alamayacak. Ne hissederdiniz. Razı olurmuydunuz ? sevinebilirmiydiniz ? Bende aynı durumdayım ve razı değilim böyle kanunlaşmasına. Bende yukardaki dilekçeyi gönderdim. Sayın Cumhurbaşkanımdan isteğim gerekli düzenlemenin yapılması için meclise geri göndermesi.

  • SERVET KAHRAMANER

    15.3.2011 00:00:00

    Sayın Cumhurbaşkanımızın,anayasımızın eşitlik ilkesini zedeleyen bu yasayı meclise geri göndereceğini umut ediyoruz.

  • yavuz sulumeşe

    15.3.2011 00:00:00

    TBMM’nin tarihi bir karara imza atarak böyle bir kanun çıkardığını söyleyen sayın Milletvekillerine buradan seslenmek istiyoruz :

    Böyle bir kanun yerine, Yargı denetimine kapalı İdari işlemler veya Yüksek Askeri Şura Kararları ile ilişiği kesilenlere, sadece Yargı yolunu açacak bir yasa çıkarmış olsaydınız ve bu yargı organı da AYİM olsaydı, bu arkadaşlarımız bugün kanunla belirlenen özlük haklarını alabilirler miydi..?

    Biz; Yargı yolu açık idari işlemler ile Re’sen emekli edilenleri, yanlı kararlar veren ve bağımsızlığı herkesçe tartışılan AYİM’in kollarına atacaksınız, ama Yargı denetimine kapalı idari işlemler veya Yüksek Askeri Şura Kararları ile Re’sen emekli edilenlere doğrudan özlük ve emeklilik haklarını çıkardığınız kanunla vereceksiniz! Böyle çifte standart, böyle Adalet, böyle Hukuksuzluk, böyle Eşitsizlik nerde görülmüştür sorarım size..?

    Binaenaleyh, aynı gerekçelerle ve aynı maddeler ile ilişiği kesilenlerin bir bölümü kapsama dâhil edilirken, bir bölümünün ise kapsam dışında kalmasının, Anayasamızın Eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

    Madem iade-i itibar düşünülüyor, o halde sabık 28 şubat dönemindeki bu tür uygulamaların tamamı dahil edilmeli idi.

  • ADNAN BALCI

    15.3.2011 00:00:00

    Bu yazıyı kaleme alıp gündeme taşıyanlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum.ALLAH razı olsun..YAŞ.zede kardeşlerimizle aynı gerekçelerle ordudan atılan ve en yakınına dahi bu atılma sebebini izah edemeyen bizler bu kanunun dışında bırakılarak ikinci bir yıkım yaşadık.İade-i İtibarlarına kavuşan diğer kardeşlerimizden bir farkımız yok bizim..Bizler onların adına gerçekten çok sevindik ama eminimki onlar buruk bir sevinç yaşadılar..Herşeye rağmen bu hatadan dönüleceğine olan inancımız tamdır..Saygılar sunuyor hayırlı çalışmalar diliyorum..

  • okan Kucukbay

    15.3.2011 00:00:00

    size ve yazınıza kalben katılıyorum

  • serdar bayraktar

    15.3.2011 00:00:00

    yazınıza ve düşüncelerinize aynen katılıyorum

  • alisayit kazak

    15.3.2011 00:00:00

    28 şubat sürecinde ordudan atılanlar yaş ve kararneme diye ayırmadan bir bütün olarak değerlendirmek gerekir.hepsinin atılış nedeni ve atıldıkları kanun maddesi aynı(subaylar 50/c,astsubaylar 94/b disiplinsizlik) dolayısı ile çıkan kanunla birinin mağduriyetini giderip,diğerini ikinci kez mağdur etmek adaletli olmaz.devlet memurlarına cumhuriyet tarihinin en kapsamlı sicil afları çıkıyor,mağdurların gasp edilen hakları geri veriliyor ama kararname mağdurları hiç birinden yararlanamıyor. bu insanların aileleri ve toplum içerisindeki durumlarını düşünebiliyormusunuz?diğerleri mağdur ama bunlar suçlu.son çıkan kanunla maalesef durum bu .mağdur mağdurdur bunun yaşı, kararnamesi olmaz.bu yanlışın sayın cumhurbaşkanımızdan döneceğini umut ediyoruz.

  • Ali

    15.3.2011 00:00:00

    Daha iyi, iyinin düşmanıdır. derler. Tüm eksiklerine rağmen iyi bir iş yapılmıştır. Bence yapılanı tenkitle enerjimizi harcamak yerine bundan sonra neler yapılabilir ona yönelmek gerekir.

  • Hasan Ulukaya

    15.3.2011 00:00:00

    Cumhurbaşkanımızın, Adaletsiz ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bu kanunu, meclise iade edeceğine güvencim tamdır.

    Gecikmiş adalet adalet değildir !

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı