"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emniyette tasfiye

21 Aralık 2013, Cumartesi
Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla, başta İstanbul olmak üzere, pekçok şehirdeki emniyet amirinin görevinden alınmasının ardından dün de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde tayin depremi yaşandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele gibi 14 kritik daire başkanı değişti. Erhan Tuncel’in “Hrant Dink cinayetinde perde arkasında o var” dediği Ramazan Akyürek de görevden alınanlar arasında.
Emniyet’te atama depremi
 
Emniyet Genel Müdürlüğünde Teftiş Kurulu Başkanlığına 1. Sınıf Emniyet Müdürü Necmettin Emre getirilirken, 13 daire başkanlığına daha atamalar yapıldı.
Buna göre, Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosunda Başmüfettiş olarak görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Teftiş Kurulu Başkanlığına getirildi. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı kadrosunda Başmüfettiş olarak görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Musa Tiyek Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığına, Özel Güvenlik Dairesi Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hacı Yusuf  Karababa, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığına getirildi.
Teftiş Kurulu Başkanlığı kadrosunda Başmüfettiş olarak görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürlerinden Seyithan Bulu, Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığına, Ünal Acar, Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığına, Battal Gazi Örümcek, Asayiş Dairesi Başkanlığına, Arif Çankal, Güvenlik Dairesi Başkanlığına, Kemal Pelit, Kriminal Dairesi Başkanlığına, Ahmet Karacabey, Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığına, Ahmet Kemal Yüzgüleç, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına, Murat Kocak, Haberleşme Dairesi Başkanlığına, Hasan Adak, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına, İdris Karabörk, Arşiv ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığına atandı. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı kadrosunda Merkez Emniyet Müdürü olarak görevli 1.Sınıf Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Koruma Dairesi Başkanı oldu. 
 
Yeni müdür, kurumu tanımaya çalışıyor
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok, “Kurumu tanımaya çalışıyorum. Halkımızın mutluluğu, huzuru için gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız” dedi. Altınok, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde incelemelerde bulundu. Gazetecilerin soruları üzerine Altınok, “Kurumu tanımaya çalışıyorum. Hayırlı olur inşallah. Halkımızın mutluluğu, huzuru için gecemizi gündüzümüze katıp çalışacağız” diye konuştu. Selami Altınok, basın mensuplarının operasyona ilişkin sorularını ise cevapsız bıraktı.
 
Vali Mutlu: “Başarılar diliyorum”
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Selami Altınok ile bir araya geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine gelen Vali Mutlu, burada Altınok ile görüştü. Görüşmenin ardından Vali Mutlu’yu uğurlayan Altınok, “Yeni göreviniz hayırlı olsun” diyen basın mensuplarına, “Sağolun, çok teşekkür ederim” şeklinde cevap verdi.Vali Mutlu, ayrıldıktan yaklaşık bir saat sonra tekrar emniyete geldi. Altınok tarafından karşılanan Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İl Emniyet Müdürümüzü öncelikle yürekten kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.  Bugüne kadar İstanbul halkının huzur ve güvenliği için görevini en iyi şekilde yapma gayretinde olan Hüseyin Çapkın’a da teşekkürlerini iletmek istediğini söyleyen Vali Mutlu, “İstanbul’a 4,5 yıl hizmet ettiler ve İstanbul’un huzuru için çaba sarf ettiler. Onu da bu vesileyle anmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 
Okunma Sayısı: 1684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı