"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MEHMET GÖRMEZ: KİN VE ÖFKE ATEŞİNİ SÖNDÜRELİM

26 Aralık 2013, Perşembe
“HERKESİN ELİNE BİR KOVA SU ALIP HER TÜRLÜ ÖFKELİ TARTIŞMAYI SÖNDÜRMESİNİ İSTİYORUM.”
“YA HAYIR KONUŞUN, YA DA SUSUN” PRENSİBİNİ UYGULUYORUM
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir gazetecinin “Bu dönemdeki suskunluğunuzu kamuoyu merak ediyor” demesi üzerine, ′′Evet, sustuğum, konuşmadığım doğrudur. Doğrusu bu konuda sevgili Peygamberimizin bu gibi hallerde  ′Ya hayır konuşun, ya da susun′ prensibini uygulamayı şahsen tercih ediyorum” karşılığını verdi.
 
HAKKIN VE ADALETİN TECELLİ ETMESİNİ DİLİYORUM
 “Herkesi kin, öfke ateşini söndürmeye davet ediyorum.  Herkesin eline bir kova su alıp her türlü öfkeli tartışmayı söndürmesini, eline kova almasa bile İbrahim′in ateşini söndürmeye giden karınca misali avurtlarında öfke değil, su taşımasını istiyorum. Hukuka intikal eden konularda da hakkın ve adaletin tecellî etmesini diliyorum.”
 
Kin ve öfke ateşini söndürün
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hem bir Müslüman olarak hem de ülkenin yüce değerlerine hizmet eden bir müessesenin mensubu olarak Türkiye’de olup bitenlerden, yapılan tartışmalardan son derece büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek, “Türkiye’de olup bitenler, yapılan nefret yüklü tartışmalar, öfke yüklü dualar gönül coğrafyamızda milletimize umudunu bağlamış mazlum milletlerin umudunu artırmıyor” dedi.  Görmez, Libya İslâm İşleri ve Evkaf Bakanı Ali El Beşir Hamuda ve beraberindeki heyetle görüştü. Ziyarette bir gazetecinin “Kamuoyunda son dönemde dini terimlerle de tartışılan bir konu var. Dini argümanların olduğu konuyla ilgili siz hep suskun kaldınız. Bu dönemdeki suskunluğunuzu kamu merak ediyor” demesi üzerine Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Evet, sustuğum, konuşmadığım doğrudur. Doğrusu bu konuda sevgili Peygamberimizin bu gibi hallerde ‘Ya hayır konuşun ya da susun’ prensibini uygulamayı şahsen tercih ediyorum” karşılığını verdi.
     
Üzüntü duyuyorum
“Hem bir Müslüman olarak hem de ülkemizin yüce değerlerine hizmet eden bir müessesenin mensubu olarak ülkemizde olup bitenlerden, yapılan tartışmalarda son derece büyük bir üzüntü duyduğumu, kalben hüzün duyduğumu ifade etmek isterim” diyen Görmez, şunları kaydetti: “Çünkü olup bitenler, yapılan tartışmalar, az önce Libyalı sayın bakan ile konuşuyoruz, Libya’da ülkelerini yeniden imar etmekle uğraşan Ömer Muhtar’ın çocuklarını sevindirmiyor. Türkiye’de olup bitenler, yapılan nefret yüklü tartışmalar, öfke yüklü dualar, gönül coğrafyamıza, milletimize umudunu bağlamış mazlum milletlerin umudunu arttırmıyor. Türkiye’de yapılan tartışmalar, olup bitenler, Afrika’da bize umut bağlamış gönlü yaslı, gözü yaşlı mazlumları sevindirmiyor. Aynı şekilde Türkiye’de olup bitenler, yaptığımız tartışmalar, yanı başımızda Suriye’de varil bombalarıyla katledilen çocukların feryadını dindirmiyor. Onun için bu gibi hallerde ben herkesi kin, öfke ateşini söndürmeye dâvet ediyorum. Herkesin eline bir kova su alıp her türlü öfkeli tartışmayı söndürmesini istiyorum. Eğer eline kova almazsa bile İbrahim’in ateşini söndürmeye giden karınca misali avurtlarında öfke değil, su taşımasını istiyorum. Tabii ki hukuka intikal eden konularda da hakkın ve adaletin tecelli etmesini diliyorum.” 
Okunma Sayısı: 1098
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • aykut sak

    26.12.2013 00:00:00

    Sayın gormez başkanım sondurelımde kımse kımseyı tanımıyor rahmetlı babam recep sak ıstanbulda vefat ettığınde kocaelı derınceye getırdık altmış evlermerkez camı ımamına selasını okutamadık bız buranında hıç ev camı yokken oturan mudavımı ıdık mahalle olunca camı ıçın dernek oluşturuldu kardeşım cavıt sak poroje deprem hesaplarını hıçbır ucret almadan yapayım dedı onlar golcukten bıcamının aynısını yapacağız dedıler ve yapıldı bızde elımızden geldığı kadar yardıcı olduk 99depremındede mınare yıkıldı bende dedımkardeşım sıtatık deprem hesaplarını yapsa ıdıbu allahın ıznıyle yıkılmazdı dedım şu ımamla bı ılgılen bakayım 20 yıldır burada bız ıman kuran hızmetınde olan bu nur kardeşlerımızın hızmetkarıyız banada buradan ulaşabılırsınız selam ve dualarımla

  • özdemiroğlu

    26.12.2013 00:00:00

          Son tartışmalarda taraf olmayı zararlı ve gereksiz buluyorum.Çünki meselenin tartışılması hakikatın ve hizmetin gereği olarak değil;düne kadar menfaat ortaklığının bozukması değil mi?Ömer Dinçer’in MEB olması ile başlayan süreç devam ediyor ve bugünlere gelindi diye düşünüyorum.Dersaneler tartışması ve gerisi devam ediyor.Ehl-i iman olarak elbette fevkalade üzgünüz ve ciğerimiz yanıyor.Ancak neye ve kime taraf olacaksın ki?

  • özdemiroğlu

    26.12.2013 00:00:00

         (2)   Üstad Hz.lerinin menfaat üzerine dönen siyaset canavavardır düsturu geçerliliğini gösterdi mi,göstermedi mi?C. Allah bu yanlışı yapanlara izan ve feraset versin.İnşaallah bir daha bu hataya düşülmez.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı