"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hukukçular Birliği ‘kısmî af’ önerdi

08 Ocak 2014, Çarşamba
Hukukçular Birliği Vakfı, “Yasa yapılarak yargılamanın iadesine sağlamak darbeyi ve darbe girişimini suç olmaktan çıkarmak anlamına gelir” diyerek yeniden yargılamaya karşı çıktı.
Hukukçular Birliği Vakfı, “Yasa yapılarak yargılamanın iadesine sağlamak darbeyi ve darbe girişimini suç olmaktan çıkarmak anlamına gelir” diyerek yeniden yargılamaya karşı çıktı. Vakıf olarak önerilerinin ‘kısmi af’ olduğuna işaret eden açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İade-i muhakeme yolu, her hukuk düzeninde tarihte ve şu anda her hükümlü için vardır. Kapalı değildir. Bizim hukuk sistemimizde de vardır. Ayrıca başka bir mahkeme tarafından yapılacak olan yeniden yargılama mahkemelerin bağımsızlığını ve hukuk güvenliği açısından da sakıncalıdır. Bu öneri, hukuk dışı yollara tevessül edilmesi anlamındadır. Kabul edilirse, hukuk sistemimizde tarihi bir yara açacaktır. Türkiye Barolar Birliği başkanının önerisi, kabul edilmesi halinde tüm hükümlü ve sanıkların tahliyesini sağlayacak, suç işlediği mahkeme kararıyla sabit olan Alparslan Aslan gibi cinayet işleyen suçüstü yakalanan şahıslar bile, serbest kalacaktır. Bu durum hukukla, adaletle bağdaştırılabilir değildir.” 
Okunma Sayısı: 1679
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı