"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DENGE VE DENETLEME AĞI SÖZCÜSÜ: Demokratlığın gereği sağduyu

09 Ocak 2014, Perşembe
Denge ve Denetleme Ağı sözcüsü Müjgan Suver, anayasal ve siyasal krizin daha fazla ekonomik ve toplumsal bir krize dönüşmesini önleyebilecek tavır ve yaklaşımlar içinde olmanın, sağduyulu davranmanın, sivil ve demokratik olmanın gereği olduğunu ifade etti.

Demokratlığın gereği sağduyulu tavır

Denge ve Denetleme Ağı sözcüsü Müjgan Suver, “Demokratik süreçlerin işletilmesi, kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının gözetilmesi dışında bu krizden çıkış alternatifimizin olmadığını kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Aksi tutum ve girişimler geri dönüşü olmayan tahribata neden olmakta ve sadece siyasete değil yargıya, medyaya ve sivil topluma olan güveni de derinden sarsmaktadır” dedi. Sayısı 100’den fazla sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Denge ve Denetleme Ağı’nın sözcüsü Suver, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bir süredir gündemi işgal eden krizin, Türkiye’de etkin bir denge ve denetleme mekanizmasının oluşturulamamasından kaynaklandığını öne sürdü. Denge ve Denetleme Ağı’nın her fırsatta bu ihtiyaca dikkat çektiğini ve uzlaşı yolu ile ciddi adımlar atılmasının aciliyetine vurgu yaptığını dile getiren Suver, “Güçler arasındaki görev ve yetki paylaşımının sınırları aşıldığında, bunun sadece siyasal bir kriz olarak kalmayıp toplumsal kamplaşmayı da beraberinde getirmesi önlenemez” değerlendirmesinde bulundu. Bu durumun önüne geçilmesi çin köklü ve kapsamlı demokratikleşme adımları atılması gerektiğine işaret eden Suver, toplumsal talepleri örgütlü şekilde gündeme getiren, demokratikleşmenin itici gücü olan sivil toplumun önerilerinin dikkate alınması gerektiğini bildirdi. 111 sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Denge ve Denetleme Ağı(DDA) tarafından yapılan açıklamada, yeni anayasa konusunda çalışmaların devam etmesi gerektiği vurgulandı.

 

Okunma Sayısı: 1566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı