"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Eğitimde ilk dönem sorunlarla geçti

28 Ocak 2014, Salı
Türk Eğitim Sen: 2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk döneminde sıkıntılar giderilemedi.

Türk Eğitim Sen, 2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk döneminin sorunlarla geçtiğini kaydetti. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ilk dönemini değerlendiren Türk Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, yönetmelik değişikliklerinin eğitim sisteminde birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini söyledi. Ders geçme notunun 50’ye çıkarılmasıyla karnelerdeki zayıf sayısının arttığı belirten Demir, başarı oranı yüzde 50’nin altında olan sınavların tekrar edilmesi mecburiyeti olduğunu, bu yüzden birçoğunun yeniden yapıldığını kaydetti.

Ders için ayrılan süre sınav için kullanıldı
Ders için ayrılması gereken sürenin, başarı oranının yüzde 50’nin altında kalması nedeniyle sınav yapmak için ayrılır hale geldiğini ifade eden Demir şunları söyledi: “ Başarı oranının yüzde 50’nin altında kalmaması için öğretmenler de çözüm yolu olarak soruları kolaylaştırmak zorunda kalmıştır.” Son yönetmelik değişikliğiyle ortaöğretimde öğrencilere 10 gün özürsüz, 35 gün de anne ve babasının yazılı izniyle özürlü devamsızlık hakkı tanındığını ifade eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, 35 günlük iznin suistimale çok açık bir uygulama olduğunu savundu. Bazı öğrencilerin anne ve babasının imzasını taklit ederek okula gelmediğini, bu şekilde resmî olarak izinli sayılan ve sınavlara girmeyenler için öğretmenlerin sınav yapmak zorunda kaldığını dile getirdi. Minibüs ya da otobüs hattı olan köylerin taşımalı eğitim dışında bırakılmasının da önemli bir sıkıntı olduğunu belirterek, “Bu durumdaki öğrenciler, okullarına ulaşım sorunu yaşamışlardır. Ailelere maddi ek külfet veren bu durumdan dolayı aileler çocuklarını okula göndermemeye başlamış ya da okul idarecilerinden çözüm bulmaları için ricacı olmuşlardır” dedi. Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği’ne geçiş yapan öğretmenlerin, mahkeme kararıyla sınıf öğretmenliği normuna geri dönmek zorunda kaldığını, bunun da yeni sıkıntılar doğmasına ve öğretmenlerin mağduriyet yaşamasına sebep olduğunu öne sürdü.

Öğretmen açığı kaptılamadı
Eğitim yılının ilk döneminde de öğretmen açığının halledilemediğini, derslerin ücretli öğretmenler tarafından tamamlandığını ifade eden Merih Eyyüp Demir, İzmir’de halen aralarında ön lisans mezunlarının bulunduğu 2 bine yakın ücretli öğretmen bulunduğunu, şehirdeki toplam norm kadro ihtiyacının 3 bin 449 olduğunu vurguladı. Okullardaki ödenek sıkıntısı sebebiyle yardımcı personel eksiğinin gözardı edildiğini de aktaran Demir, tartışmalı olan ve yargı süreci devam eden yönetici atama mülakat sınavının, eğitimindeki önemli meselelerin başında geldiğini aktardı: “Ekonomik anlamda yaşananların telafisi bir şekilde mümkündür ancak eğitimde kaybedilecek fert yoktur. Eğitimciler açısından, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın bir gün dahi kaybına tahammülümüz yoktur. Yarıyıl tatilinin ekonomik ve siyasal konuların gölgesinde kalmayarak en işi şekilde değerlendirilmesini ve sorunların çözümü için verimli bir sürecin geçirilmesini beklemekteyiz.”  
Okunma Sayısı: 556
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı