"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cenevre, ölümleri durduramadı

12 Şubat 2014, Çarşamba
Suriye’deki iç savaşın sona erdirilmesini amaçlayan Cenevre-2 Konferansı’nın başladığı 22 Ocak’tan bu yana Suriye’de bin 585 sivilin vefat ettiği bildirildi.
 Suriye İnsan Hakları Örgütü’nden (SNHR) yapılan açıklamada, Cenevre’de birinci tur görüşmelerin başladığı 22 Ocak’tan ikinci tur görüşmelerine kadar geçen sürede,  316’sı çocuk, 197’si kadın ve 172’si de işkence altında olmak üzere bin 585 sivilin rejim güçleri tarafından öldürüldüğü belirtildi. Bu dönem içinde öldürülen kadın ve çocuk oranında yüzde 32 artış görüldüğüne işaret edilen açıklamada, Suriye’deki rejimin açıkça sivilleri hedef aldığı kaydedildi. Cenevre-2 Konferansı’nın düzenlendiği bu dönemde uluslar arası toplumun ve gözlemcilerin önceliğinin Suriye’deki sivil ölümlerin durdurulması olması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, aksine rejim güçlerinin sistematik şekilde bombardımanlarına ve saldırılarına devam ettiği, işkence ile insanları öldürdüğü ifade edildi. Açıklamada, BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimî’den sivil ölümlerin durdurulmasının Cenevre-2 Konferansı’nın ana hedefi olması istendi.
Okunma Sayısı: 479
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı