"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırım, Rusya’ya bağlandı

19 Mart 2014, Çarşamba
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturulması anlaşmasını imzaladı.

 Kremlin Sarayı’nda, Parlamento’nun alt ve üst kanadı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kırım Meclisi yöneticilerine seslenen Putin, referandumun Kırım halkının özgür iradesiyle gerçekleştirildiğini ileri sürerek, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmak istediğini ve bu teklifin değerlendirildiğini söyledi. Parlamento’nun üst kanadı Federasyon Konseyi’ne “Kırım ve Sivastopol’un Rusya Federasyonu’na bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturmasını” teklif eden Putin, Anayasa Mahkemesinden de gerekli kararları almasını rica etti.

Rusya izolasyon yolunu seçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması ve yeni federal bölgeler oluşturulması için anlaşma imzalaması ve konu ile ilgili açıklamalarının ardından, İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, Rusya Devlet Başkanı Putin’in bugünkü açıklamalarının talihsizlik olduğunu ve Rusya’nın “izolasyon yolunu” seçtiğini söyledi. 

Her şeyin sınırı var

Yaptırım tehditlerine karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Bizi yaptırımlarla tehdit ediyorlar. Biz zaten bir dizi sınırlamayla yaşıyoruz. Rusya’yı köşeye sıkıştırma politikası bugün de devam ediyor. Politikalarımızı uyguladığımız için bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Ama her şeyin bir sınırı var.” dedi. 

‘Daha fazla yaptırım uygulamaya hazırız’
ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin devam etmesi halinde, daha fazla yaptırım getirmeye hazır olduklarını kaydederek, “Rusya’nın Ukrayna’daki devam eden askeri müdahalesi yalnızca Rusya’nın diplomatik izolasyonunu arttıracaktır” dedi. Obama, Rusya’nın Kırım’a asker göndermesinin küresel düzeyde kınamaları beraberinde getirdiğini dile getirerek, Kırım’daki referandumun da Ukrayna anayasasının ve uluslar arası kanunların açık ihlâli olduğunu ve bunun uluslararası toplum tarafından tanınmayacağını dün telefon görüşmesi yaptığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de söylediğini dile getirdi.
Okunma Sayısı: 673
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı