"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

RİSALE BASMAK SUÇ MU?

16 Nisan 2014, Çarşamba
AKP genel başkan yardımcısı Hüseyin Çelik: Koruma bulunan bir eseri “koruma yok” diyerek basmak suçtur.
KÜLTÜR BAKANIYLA KONUŞTU, AÇIKLAMA YAPTI
Kültür Bakanlığının Risale-i Nur basımına getirdiği bandrol engeliyle ilgili olarak Bakanla konuştuğunu bildiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Eserlerle ilgili kanun gereği Üstadın vefatından itibaren 70 yıl ‘koruma’ var.  Bugüne kadar birçok yayınevi ‘Koruma yok’ beyanıyla eserleri bastı, bu suçtur” dedi.

MAHKEME BİTMEDİĞİ HALDE...

Çelik “Üstadın vekil tayin ettiği bazı talebeleri, izinsiz sadeleştirme ve baskılar üzerine mahkemeye başvurmuşlardır. Mahkeme sonucu vârislik ve vekillik meselesi netleşecek” derken, bu sonuç belli olmadan bandrol engeli çıkarılmasına bir izah getirmedi. 


Okunma Sayısı: 2426
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • BİLAL MUTLU

    16.4.2014 17:18:00

    Üstad ne demiş ti ’SİYASET MELEĞİ ŞEYTAN, ŞEYTANI MELEK GÖSTERİR’.
    Başka söze gerek yok diye düşünüyorm.
    saygılarımla

  • selman

    16.4.2014 16:38:00

    Birincisi: Risale-i Nur’a intisap eden zâtın en ehemmiyetli vazifesi, onu yazmak ve yazdırmaktır ve intişarına yardım etmektir. Onu yazan veya yazdıran, Risale-i Nur talebesi ünvanını alır. der Bediüzzaman hazretleri. Sorarım şimdi: Yazmak ve basmak kimin vazifesiymiş?.. Yazılmasına ve basılmasına mani olan kimdir, siz doldurun!.. Tek gözlüler yanımıza yaklaşmasın!..

  • YASİN SÖZER

    16.4.2014 15:19:00

    yusuf g arkadaşım sen nereden biliyorsunki bunları kafana göre yorum yapıyorsun
    15/04/2014 tarihinde yani dün akşam ülke televizyonunda saat 21:30 daki proğramda bediüzzaman hazretlerinin iki akrabası bu konuların hepsine açıklık getirdi. ithafta bulunduğunuz insanlardan helallik isteyin bence işiniz zor helallleşemezseniz. çok ayıp yorumlar yapılıyor, herşey zamanı gelince ortaya çıkar bunu akıl etmelisiniz ve teslimiyet göstermelisiniz.

  • recep nart

    16.4.2014 15:09:00

    Peki simdiki ustadin talebeleri hepsi vefat ederse kim varis olacak? Risaleinur sadece bu zamana mi has? Hukumet  elini ceksin risalenurlardan

  • Turgay Namdar

    16.4.2014 11:10:00

    Bu hainleri içimizdeki safdillere anlatamıyorduk. Şimdi kendileri kendilerini anlatıyorlar. Bunu da anlamayanın hakkı kötektir :)

  • selman

    16.4.2014 09:24:00

    En son konuşacak adamsın!..

  • yusuf g

    16.4.2014 08:23:00

    H Çelik, yıllarca risaleleri okumuş olan ve bu eserleri tanıyan birisi olarak tevil ile kurtarmaya çalışmış ama zırva tevil götürmez..üstada ve risalelere ilişenler kendi akibetlerini oluştururlar.beşer zülmeder ama kader adalet eder..işaretül icaz eseri de diyanet tarafından seçim malzemesi olarak kullanılmak üzere 250 adet basıldığını diyanetin yayın kurulu açıkladı..sungur ve fırıncı abilerin azerbaycan’daki evlerine baskın yapılıp gözaltına alınmalarıda sizin eseriniz.Cenab-ı Allah’ın gazabını celbediyosunuz..

  • Mehmet Fırat

    16.4.2014 07:50:00

    Allah Allah, vekil tayin edilenler 50 yıldır vekil tayin edildiklerini yeni hatırlamışlar! 50 yıldır ... bunlara haşhaş mı içirmişti?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı