"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Azerbaycan’da Nurcu operasyonu

16 Nisan 2014, Çarşamba
Başbakan Erdoğan ’ın seçimden sonraki ilk ziyaretini yaptığı Bakü’de İlham Aliyev’e Nurcuların listesini verdiği belirtilmişti. Azerbaycan’da 12 Nisan’da yapılan baskınlarda 41 Nurcu gözaltına alındı. Ülkedeki haber sitelerinde yer alan haber, Azerbaycan İçişleri Bakanlığı tarafından da doğrulandı.
Azerbaycan İçişleri Bakanlığı doğruladı
Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, “Sungurcular” adını verdikleri ve tarikat olarak nitelendirdikleri grubun toplantısına 12 Nisan tarihinde yapılan baskınla ilgili açıklama yayınladı. “Bakanlığın resmî internet sayfasından yapılan açıklamada, Yasamal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttükleri araştırma ve incelemeler sonucunda Bakü sakini Eldeniz Hacıyev’in evinde 12 Nisan’da “Nurculuk” dini akımının “Sungurcular” koluna mensup 41 kişinin toplantı yapacağı bilgisine ulaşıldığı kaydedildi. Açıklamaya göre, Hacıyev’in evine yapılan operasyon ve arama sonucunda ülkede yayımı ve propagandası yasaklanmış dinî kitap ve materyallere, bilgisayarlara, cep telefonlarına, orada bulunan kişilere ait pasaportlara, 2 bin 200 dolar ve 286 manat tutarında paraya el konuldu.”
 
 
Azerbaycan’da ‘Nurcular’a tutuklama
Başbakan Erdoğan seçimden sonraki ilk ziyaretini yaptığı Bakü’de İlham Aliyev’e Nurcuların listesini vermişti. Azerbaycan’da bu listeye göre yapılan tutuklamalara başlandı. Aliyev, Gülenci, Sungurcu, Fırıncı demeden Nurcuların evlerine baskın yaptırıyor. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı tutuklama haberlerini doğruladı. Rotahaber’den Umut Yavuz’un haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlerden sonraki ilk ziyaretini 6 Nisan’da Azerbaycan’ın başşehri Bakü’ye gerçekleştirmiş burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Azerbaycan’daki “Nurcuların” listesini vererek haklarında gerekenin yapılmasını istediği iddia edilmişti. Azerbaycan’dan yayın yapan ANSPress sitesinin bildirdiğine göre Azerbaycan’ın Yasamal bölgesinde iki Nurcu tutuklandı. Yasamal bölgesi Polis idare Şefi İsmayil Esedov’un belirttiğine göre Yasamal’da saklandığı iddia edilen iki Nurcu hapsedildi. Yapılan açıklamada, “Yasamal Bölge Polis İdaresinin Nurculara karşı yürüttüğü operasyon kapsamında Yasamal’da bulundukları belirlenen iki Nurcu tutuklandı.” Yasamal Bölgesi Polis İdare Şefi Esedov, sözkonusu Nurcular hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Tutuklanan Nurcuların isim ve kimlikleriyle ilgili bilgi verilmezken, Türkiye vatandaşı oldukları tahmin ediliyor.
 
Risale-i Nur’lara el konuldu
ANSPress’in belirttiğine göre 12 Nisan tarihinde Yasamal’da, Eldeniz Hacıyev adlı şahsın evinde Nurcuların Sungur Ağabeyler cemaatine mensup 2’si aşırı derecede yaşlı 41 kişinin “Nurculuk faaliyetleri yaptıkları gerekçesiyle” gözaltına alındığı, evde bulunan dinî yayınlar, Risale-i Nur eserleri, bilgisayarlar, cep telefonları, toplam 2200 ABD doları ve 286 manat değerinde para ve şahısların Pasaportlarına el konulduğu açıklanmıştı. Gözaltına alınan Bediüzzaman’ın merhum talebesi Mustafa Sungur Ağabey cemaatinden olan şahısların büyük çoğunluğunun yine Türkiye’den Nur hizmetleri yürütmek üzere Azerbaycan’a giden Nurcular oldukları tahmin ediliyor.
MEHMET FIRINCI’NIN KATILDIĞI TOPLANTININ YAPILDIĞI EVE BASKIN YAPILDI
Öte yandan Azerbaycan’da Fırıncı Abi olarak bilinen Mehmet Fırıncı’nın katıldığı bir toplantının yapıldığı eve de baskın yapıldığı belirtildi. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde 14 Nisan tarihli duyuruda da, “11 Nisan tarihinde Azerbaycan’ın Göyçay bölgesinde “Nurcu” dinî tarikatının bir toplantısının yapıldığı istihbaratı alındığı belirtildi. Bu toplantıya Türkiye vatandaşı olduğu belirtilen “Fırıncı Abi” lâkaplı “Mehmet Nuri Güleç’in, Himmet Uyar, Mustafa Kemal Uyar, Nureddin Karagözoğlu, Ömer Güzeldemirçi ile 60-70 Nurcunun daha katıldığı ifade edildi. İçişleri bakanlığının açıklamasında, Fırıncı abinin katıldığı bu toplantının yapıldığı eve yapılan baskında ise 545 adet Risale-i Nur eserine el konulduğu, bunun yanı sıra Nurculukla ilgili broşürler, cd, kitapçık, bilgisayar ve telefonlar gibi eşyalara el konulduğu belirtildi. Ayrıca İ. Hamidov adlı Nurcunun evine yapılan baskında ise 20 adet Risale-i Nur kitabına el konulduğu belirtildi.
 
Okunma Sayısı: 11219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Dr Seymur-Azerbaycan

    20.4.2014 18:45:00

    Arkadaşlar İslamın son karakolu güzel Türkiyemizin bütün sünni cemaatlerini bitirmek isteyenbir güruh var Türkiyede.Ve bu gurub AKP iktidarını rehin almışdır.İiktidarda koğuşlanmış İran ajanları en güclüden başlayarak bütün ehli sünnet cemaatleri bitirme peşindedir.Fırıncı abiler bize ÜSTADIN emaneti,başımızın tacı.Ama Azerbaycanda olanlara bakar da Tayyibin iç yüzünü görür inşaAllah.

  • Olan tüm nurculara oldu...

    16.4.2014 18:17:00

    Ibrahim Hakki hz der ki Her işte hikmeti vardır, abes fiil işlemez Allah. ... Olan olmus Rabbim izin vermis, gelecek adina dogru adim atmanin yollarini aramak lazim... Elbette aylardir fethullah gülen cemaati hep uyardi cogu nurcu cemaati siyasete bulasti RTE yaninda yer aldi... Yapilan kara propaganda ortadayken, cemaatin dersaneleri, kurumlari, bankasi, yayinevleri, yiutlari basilirken hic orali olmadilar, yangin dünyaya acilan okullara uzandi nurcular sustular, ben yakinen takip ettim, SADECE YENI ASYA CEMAATINI müstesna tutarim onlar haktan yana, hakkaniyet pesinde idiler. Elestirdiler sadelestirmeyi, bunlar bizim aramizda dediler- AMA- yapialan LINC acikca burada kardeslerimizin yanindayiz dediler... ÜSTADIN TALEBELERI CIKTI TELEVZONA AKP ADINA SIYASI PROPAGANDA YAPARCASINA AVUKAT OLDULAR. ZANNEDERSEM AZERBAYCAN FETHULLAH GÜLEN ILE DIGER NURCULARI AYIRT EDEMEYINCE OLAN TÜM NURCULARA OLDU. insallah diger nurcu kardeslerimiz de uyanirda siyasete fazla alet olmazlar...

  • özgür yılmaz

    16.4.2014 15:07:00

    Evet kardeşlerim... Umarım herkes artık gerçekleri görür. Önce Hizmet hareketini hedefe koydular. Paralel masallarıyla bir sürü kardeşimizi buna inandırdılar. Ama herkes bilmeli; hedef sadece Hizmet hareketi değil bütün Nur Hizmeti yapan gruplardır. Seçimden önce mitinglerde üstadı dilinden düşürmeyenler bugün malesef Nurculuğun bitmesi için dosyalar hazırlıyorlar... Zulme rıza zulümdür... Allah için zulme rıza göstermeyelim... Artık bu paralel masallarını da bütün kardeşlerimize de anlatalım. Herkes hakikati görsün. Bölünüp parçalanmayalım...

  • Emre Aslan

    16.4.2014 15:05:00

    Kaç yıldır çevremdekilere söylüyordum işin buraya geleceğini.Herkes gibi onlar da bana inanmıyorlardı.
    Bu beklenen son kardeşler.
    Çünkü bu sizin hamurunuzda var.Sistem ele geçene kadar birlik, sistem ele geçtikten sonra iktidar için birbiriyle savaş.
    Tarihinize bakın.Emevilerin başa geçişine,Endülüse,I. Dünya Savaşı na..
    Zil takıp oynamıyoruz ama gülümseyerek seyrediyoruz.Kolay gele.

  • El İnsaf!

    16.4.2014 14:51:00

    Bana göre amaç sadece nurcular değil amaç sünniler. Acemuşaklarına dikkat.

  • Kastamonu27, elması şişeye tercih ettik belaya müs

    16.4.2014 14:33:00

    Bu asırdaki ehl-i İslâm’ın fevkalâde safderunluğu ve dehşetli canileri de âlîcenâbâne afvetmesi; ve bir tek haseneyi, binler seyyiatı işleyen ve binler mânevî ve maddî hukuk-u ibadı mahveden adamdan bir tek haseneyi görse, ona bir nevi tarafdar çıkmasıdır. Bu suretle ekall-i kalîl olan ehl-i dalâlet ve tuğyan; safdil tarafdar ile ekseriyet teşkil ederek, ekseriyetin hatâsına terettüb eden musibet-i âmmenin devamına ve idamesine belki teşeddüdüne kader-i İlâhiyyeye fetva verirler; biz buna müstehakız derler.
    Evet elması bildiği (âhiret ve îman gibi) halde, yalnız zaruret-i kat’iye suretinde şişeyi (dünya ve mal gibi) ona tercih etmek ruhsat-ı şer’iye var. Yoksa küçük bir ihtiyaçla veya heves ile veya tama’ ve hafif bir korku ile tercih edilse; eblehane bir cehalet ve hasarettir, tokada müstehak eder. Hem âlîcenabane afvetmek ise, yalnız kendine karşı cinayetini afvedebilir. Kendi hakkından vazgeçse hakkı var; yoksa başkalarının hukukunu çiğniyen canilere afuvkârane bakmağa hakkı yoktur

  • demokrat

    16.4.2014 14:25:00

    Gözümüz aydın.Din istismarcısı siyasal İslamcılara dua göndermeye devam edin ey saftrikler....

  • Hakan Bilir

    16.4.2014 12:39:00

    Hükümet, hükmünü peşinen vermiş hatta bu hükmü diğer ülkelere ihraç etmiştir. Bu operasyon kötü kapılar açmıştır bu kapı inşallah aralık kalmazda kapanır.Yoksa tüm Cemaatlere yapılacak operasyona meşrutiyet kazandıracaktır. Tüm Nurcular birlik olmak zorunda. Allah(c.c) musibetinden korusun, çoğunluk Hak demek değildir.

  • yunus mecidiye

    16.4.2014 11:41:00

    bu belanın(hükümet edenler) sadece gülen cemaatiyle sınırlı kalmayacağını tüm cemaatlere sıra geleceğini daha önceki yorumlarımda yazmıştım. ama şimdi kimseyi eleştirme zamanı değil belaya sabır gerçek kardeşlik zamanı. hepimiz nurcuyuz. bizide alsınlar. ne olacak dışarıda okuyorduk. hazır hepimizi atmışken içeriye okumalarımızı orada yaparız. yılmak yok hizmete devam

  • elif yazıcı

    16.4.2014 11:37:00

    hizmetle başladılar meşveretle devam ediyorlar.abilerimiz daha ne kadar gözlerini kapatacaklar.yüreğimiz yanıyor,yapılanları hazmetmek çok zor.hepimiz birlik olmalıyız.o zaman hükümet bu saçmalığı daha fazla devam ettiremez...

  • Turgay Namdar

    16.4.2014 11:21:00

    Gelin BİRLİK olalım
    İşi kolay kılalım
    Ayıdan post,
    Süfyandan dost olmaz...

  • mehmet atakan

    16.4.2014 11:16:00

    değerli risale okuyan kardeşlerimiz, rte nin yapmak istediği zaten buydu önce hizma tüm risale cemaatleri ve hareketini sonrada türkiyedeki cemaat oluşumlarını bitirmekti. dualarda buluşalım...

  • selman

    16.4.2014 11:03:00

    Nur talebeleri bu asrın sağlam yapı taşlarıdır. Yerinden oynatmaya kalkan altında kalır!.. Kalsın da zaten!..

  • selman

    16.4.2014 11:00:00

    Oralarda dersane açılmasına vesile olarak, Üstadın bir kerametini daha gösteren değerli büyüklerimiz, -inşaallah olmaz ama- hizmet mekanlarının kapatılmasına sebep olurlarsa, Üstadın yüzüne nasıl bakacaklar, merak ediyorum!..

  • selman

    16.4.2014 10:58:00

    Tebrik Ediyorum!? Bu noktaya gelinmesinde emeği geçen tüm değerli ağabeylerimizi tebrik ediyorum!.. Aferin size!.. Gördüğünüzde Üstada açıklarsınız artık!..

  • N.SERKAN DAĞLI

    16.4.2014 10:18:00

    YAZIKLAR OLSUN..YAZIKLAR OLSUN..YAZIKLAR OLSUN...
    TÜKÜRÜN O EHL-İ ZULMÜN MERHAMETSİZ YÜZÜNE...

  • TATAR RAMAZAN

    16.4.2014 09:30:00

    Aç canavara karşı tahabbüb, merhametini değil, iştihasını açar. hem de diş ve tırnağının kirasını da ister.
    RTE nin seçim meydanlarında F.Gülen hareketine nurcu yaftası vurarak bütün kin ve nefretini kusarken, hiç uyarı şerhi koymadan tv ve gazetelerde boy boy mutkak destek, tam destek verenler, o  şimdi hızını alamadı . Türkiye’deki nurcuları testi misali birbirine vurarak kırma hareketi akamete uğratılınca, yurtdışı operasyonları başlattı.
    RTE nin hesaba koymadığı birşey var. Bu hizmet inayet altındadır. Sizlerin nefesi bu ateşi söndürmeye yetmez. Ancak daha da parlamasını sağlar.
    Burada asıl konu kendisini iman hizmetine vakfeden kişilerin siyasetin çekim ve cazibe alanına girmesi ve oradan medet umması yanlışlığıdır. Başka bir ifadeyle kendisinin cazibe merkezi olması gerekenlerin başkasının cazibesine kapılmasının tokadıdır bunlar.
    Çözüm herkes kendisini sorgulayıp, tövbei istiğfar ile asli vazifesine dönmektir.

  • Derkan BERK

    16.4.2014 09:14:00

    Okuyucular, Yazıcılar ve dahi Meşveret grubu... İşte fitne ve fesat ’ın geleceği yer burasıydı ve geldi... Dün paralel yapı,, bugün dikey yapı... Olan Nurculara oldu gene !!!

  • Mehmet Fırat

    16.4.2014 07:44:00

    Türkiye’de bir kısım Nur Talebesi makbul, Gülen cemaati paralel iken, anlaşılan Azerbeycan’a verilen listelerde herkes paralel listesine konmuş!
    Aslında hiçbir Nur Talebesinden,siyasi geçmişi itibarı ile, hoşlandığına inanmadığım başbakanın oy kaygısının olmadığı yerde nasıl davrandığı belli olmuştur; Hepsini bir kefeye koy ve cezalandır.

  • sener topcular

    16.4.2014 04:09:00

    Kardeslerimizin bir an once bu beladan kurtulmalari icin dua etmeliyiz. Bu arada unutmayalim ki eger bir toplumda zulum destekleniyorsa belalar hepimize musallat olur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı