"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehter 97 yıl sonra Kudüs’te

16 Nisan 2014, Çarşamba
Cihan Devleti Osmanlının Kudüs’ten 1917 yılında çekilmesinin ardından tam 97 yıl sonra ilk defa bir mehter takımı Kudüs sokaklarında konser verdi.
Mehter, 97 sene sonra Kudüs’te
   
Osmanlı Cihan Devleti Kudüs’ten 1917 yılında çekilmesinin ardından tam 97 yıl sonra ilk kez bir Mehter takımı Kudüs sokaklarında konser verdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) dâvetiyle Filistin’de üç gün boyunca konserler veren Kültür Bakanlığı Mehter Takımı son gösterisini Kudüs’te gerçekleştirdi. Arapların yaşadığı Doğu Kudüs’te Selâhattin Eyyubî caddesinden yürüyüşe başlayan Kültür Bakanlığı Mehter Takımı, Sultan Süleyman Caddesi üzerinden eski şehrin Şam kapısına ulaştı. Hergün çatışma ve göz altılarına sahne olan Şam kapısında Mehter ekibinin verdiği konseri, Filistinlilerin yanı sıra çok sayıda turist de büyük bir ilgiyle takip etti. 
Okunma Sayısı: 709
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı