"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OAC’DEKİ KATLİAMDAN KAÇIŞ SÜRÜYOR

16 Nisan 2014, Çarşamba
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka milislerinden kaçan Müslümanlar komşu Kamerun, Çad ve Kongo’ya sığınmayı sürdürüyor.
OAC’den kaçış sürüyor
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde çoğunluğunu Hıristiyanların oluşturduğu Anti-balaka milislerinden kaçan Müslümanlar komşu Kamerun, Çad ve Kongo’ya sığınmayı sürdürüyor. Ülkenin kuzeyinde bulunan Bossangoa şehrinde kalan son 500 Müslüman Afrika güçlerinin eşlik ettiği konvoyla Çad’a götürüldü. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin verilerine göre, Bossangoa’da birkaç ay önce yaklaşık 10 bin Müslüman bulunuyordu. Başşehir Bangui’nin 200 kilometre güneyindeki Boda şehrinde ise hâlâ 14 bin Müslüman Anti-balakaların saldırısından korktuğu için şehri terk edemiyor. Anti-balakaların Boda’daki Müslümanlara saldırmama sözüne rağmen Müslümanların söze güvenmedikleri ve şehirde sıkışıp kaldıkları belirtiliyor. BM verilerine göre, Kamerun’da 130 binden fazla, Çad’da 70 bin ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde 60 bin mülteci bulunuyor. 

Okunma Sayısı: 528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı