"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Medvedev: Ukrayna iç savaşın eşiğinde

16 Nisan 2014, Çarşamba
Ukrayna geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov’un Donetsk bölgesinde askerî operasyon başlattığını açıklamasının ardından Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ülkenin iç savaşın eşiğine geldiğini söyledi.
Ukrayna’da iç savaş uyarısı
Ukrayna geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov’un Donetsk bölgesinde askerî operasyonu başlattığını açıklamasının ardından Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ülkenin sivil savaşın eşiğine geldiğini ve bir kez daha kan akmaya başladığını söyledi. Facebook’dan gelişmeleri değerlendiren Medvedev, “Ukrayna’da bir kez daha kan aktı. Ülke sivil savaşın eşiğinde. Bu çok üzücü” ifadelerini kullandı. Güney ve doğu Ukrayna’da devlet binalarının ele geçirildiğini, meşrû yöneticilerin ülkede düzen ve hukuku koruyamadığını ve bir trajedinin ortaya çıktığını kaydeden Rusya Başbakanı, Kiev’deki gayri meşrû yöneticilerin ayaklanma ile elde ettikleri iktidarlarının aynı şekilde bir tepki ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Kiev’de iktidara gelenlerin işlediği devlet suçları dolayısıyla halkın protesto eylemlerine kalkıştığını savunan Medvedev, Kiev’deki yöneticilerin seçilmemiş ve sorumsuz radikaller olduğu eleştirisi getirdi. 

AVRUPA BİRLİĞİ, YAPTIRIMLARI ARTTIRIYOR

AB dışişleri bakanları, Ukrayna’daki artan gerginlik karşısında yaptırımları genişletme kararı alarak, Moskova yönetimini müdahil olmaması konusunda uyardı. Lüksemburg’da toplanan AB dışişleri bakanları, Ukrayna’nın azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç yönetimine yakın dört ismi daha mal varlıklarını dondurarak vize yasağına dahil etti. Yolsuzluk ve usûlsüzlük yapmakla suçlanan Ukraynalı yetkililerin isimleri açıklanmadı. AB, Ukrayna hazinesinin soyulan kaynaklarının yeni yönetime iadesi hedefiyle bugüne dek Yanukoviç ve bazı bakanları dahil 18 Ukraynalı yetkilinin mal varlıklarını dondurmuştu. Dışişleri bakanları, Ukrayna’nın doğusundaki gerginliğin artması dolayısıyla Rusya’ya yaptırımları da genişletme kararı alırken, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, mal varlıkları dondurulacak ve vize yasağı getirilecek isimler üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Dışişleri bakanlarının Ukrayna’ya ilişkin ortak deklarasyonunda, ülkenin doğusundaki silâhlı grupların faaliyetleri kınandı ve Rusya’ya, komşusunun birliğini, egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü tanıdığını ve son günlerdeki “hukuksuz eylemleri” reddettiğini açıklaması çağrısı yapıldı.   

Okunma Sayısı: 717
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı