"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeşliği yeniden inşa etmeliyiz

16 Nisan 2014, Çarşamba
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor”
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor” dedi. Görmez, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Trabzon Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, hafta dolayısıyla düzenlenecek faaliyetlerde samimiyet kelimesini sürekli kullanarak Hz. Muhammed’i (asm) yad edeceklerini söyledi. Allah’ın kullarından samimî olmasını istediğini vurgulayan Görmez, “Yüreklerimize efendimizin sevgisiyle birlikte dünyada kadın sevgisi girdi. Gösteri ve gösteriş dünyasında yaşıyoruz. Onun için Rabbimizle olan ilişkilerde samimiyetle hatırlama ihtiyacımız var. Neden samimiyet? Çünkü birbirimizle olan ilişkilerimiz yara aldı. Kardeş kardeşin kuyusunu kazmaya başladı. Kardeş kardeşin cennete giden yolunu kesmeye başladı. Onun için samimiyeti kaybettik” diye konuştu. İslâm ülkelerinde yaşanan olumsuz gelişmelere dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti: “İman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler, samimiyetimizi kaybettiğimiz için Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor. Müslüman çocuklar katlediliyor. Katledilenler de ölenler de Müslüman. Samimiyeti kaybettiğimiz için dünyanın her tarafında İslâm diyarlarının başşehirlerinden ateşler yükseliyor. Ateşler altında kalan dünyanın mazlûm bütün milletlerin umudu olan bu milletin kalpleri arasına da nifak girdi. Onun içinde hep birlikte kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım.”

‘İstişare, köprüdür’
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, “Allah’ın Resulü kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür.” dedi. Kahramanmaraş Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında 12 Şubat Stadyumunda programda konuşan Yılmaz, yönetici kavramının apartman yöneticisinden mahalle muhtarına, belediye başkanına, kaymakama, valiye, devlet başkanına, ülke yöneticilerine, uluslar arası yöneticilere veya birim amirlerine varıncaya kadar herkesi kuşatan bir ifade olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yönetilenlerin samimî davranmaları, yönetenlerin de onlara samimiyetle özden davranması gerekiyor. Allah-u Teâlâ bunu emrediyor. Yönetenlerde de yönetilenlerde de samimiyet istiyor. Yönetilenlerin istişareyle, şûrâyla kendilerini yönetenlere rehberlik etmeleri, görüşlerini söylemeleri, onların da bu görüşlere, düşüncelere değer vermesi Hazreti Peygamber’in (asm) anlattığı, yönetenlerle yönetilenler arasındaki samimiyetin en şahika örneğidir. Allah’ın Resulü (asm) kendisi yönetici olarak ashabıyla istişare ediyordu. İstişare, yönetici ile yönetilen arasında bir köprüdür.” 

Okunma Sayısı: 442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı