"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vahyin hedefi; tevhid ve adalet

16 Nisan 2014, Çarşamba
Diyarbakır’da “Kutlu Doğum Haftası” faaliyetinde, 5 dilde ilÂhiler seslendirildi. Faaliyette konuşan Müftü Erdoğmuş, “Vahyin iki hedefi var; biri tevhid diğeri de adalettir” dedi.
Diyarbakır’da yağmur altında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” faaliyetinde, 5 dilde ilahiler seslendirildi.
Diyarbakır Müftülüğü’nce “Peygamberimiz, Din ve Samimiyet” temasıyla organize edilen “Kutlu Doğum Haftası” faaliyeti Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşti. Programda müftülük bünyesinde imam ve müezzinlerden oluşan “İlâhî Nağmeler Korosu” ile Kur’ân Kursu öğrencilerinin oluşturduğu “Hançeri Güzel Camii İlâhî Korosu” Arapça, Kürtçe, Zazaca, Türkçe ve İngilizce ilâhiler ile Farsça kaside seslendirdi. İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, faaliyette yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin (asm) Mekke dönemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Peygamberimiz (asm) İslâmı tebliğ ederken Mekke müşrikleri emin olunuz ki bizden daha fazla Lailaheillallahın manasını biliyorlardı. Onlar manasını bildikleri için Peygamberimize (asm) karşı koydular. Bugün ise yeniden samimiyetle oturup kendi inancımızı, kendi yaşantımızı, kendi ahlâkımızı sorgulamak durumundayız. Eğer arıza varsa, eğer problem varsa, eğer çatışma varsa oturup gerçek İslâm’ın neresinde olduğumuzun muhasebesini yapma zaruriyetimiz var.”
Tevhidi düzen olmazsa bunun karşısında müşrik düzen olacağını ifade eden Erdoğmuş, “Yüce kitabımızın ilk kapağını açtığımız zaman görüyoruz ki Allah’ın adıyla başlıyor. Bu ne demek, vahyin kaynağı Allah demektir. Yüce kitabımızın son kapağını kapatırken Kur’ân-ı Kerîm’in son Sûresinin Nas Sûresi olduğunu, insanlar Sûresi olduğunu biliyoruz. Kur’ân-ı Kerîm’in son kapağının insanlarla kapatılmasının manası nedir? Demek ki vahyin kaynağı Allah, vahyin muhatabı ise insandır. Vahyin iki hedefi var biri tevhid diğeri de adalettir. İslâm dini bu iki kanatla var olmuş ve var olmakta” dedi.
Okunma Sayısı: 568
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı