"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

HER YERDE KUTLU DOĞUM SEVİNCİ

17 Nisan 2014, Perşembe
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kutlu Doğum Haftası kapsamında, “Lihye-i Saadet” temalı sergi ziyarete açıldı.
Türkiye’de ‘Kutlu Doğum’ sevinci
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kutlu Doğum Haftası kapsamında, “Lihye-i Saadet” temalı sergi ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Etnografya Müzesindeki açılışta, Hz. Muhammed’in (asm) doğumunun 1443’üncü yılını kutlamak amacıyla bakanlık olarak 9 ilde çeşitli sergiler düzenlediklerini belirtti. Başşehir’deki sergide, müze koleksiyonunda bulunan Hz. Muhammed’in (asm) Sakal-ı Şerifleri’nin yanı sıra değerli Türk-İslâm eserlerinin görülebileceğini söyleyen Gül, haftanın peygamber çağrısına uygun güzel sonuçlar doğurması temennisinde bulundu. Müze koleksiyonunda yer alan objelerden hazırlanan sergide, Lihye-i Saadet, Lıhye-i Saadet kutusu, Kâbe örtüsü parçası, sıkıştırılmış Kâbe toprağı, silsilename, mütteka, tılsım mühür, mühür yüzük, Kur’ân-ı Kerîm, delâil-ül hayrat, yazı takımları, hat levhalar, tespih, ibrik, sancak, alem, buhurdan gibi 80 eser sergileniyor. Sergi, 1 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek. 

Hilye-i Şerif Edirne’de

Edirne’de Hz. Muhammed’in (asm) fizikî özelliklerini tasvir eden Hilye-i Şerif sergisi açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl Türkiye’nin 6 ilinde Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerine katkı sağlanıyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 6 ildeki faaliyetlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri destek veriyor. Kutlu Doğum programlarına katkının sağlandığı illerden biri olan Edirne’de iki ayrı sergsi açıldı. Tarihî Devecihan Kervansarayı’nda açılan sergilerden birisi Topkapı Sarayı’nda bulunan Kutsal Emanetleri gösteren fotoğraf sergisi, diğeri ise Hz. Peygamber’in (asm) fizikî özelliklerini tasvir eden Hilye-i Şerif sergisi.

Samimiyete vurgu yapıldı  
       
Hazreti Muhammed’in (asm) dünyaya teşrifinin 1443. yılı münasebetiyle ‘’Kutlu Doğum Haftası’’ kapsamında, Bağcılar Spor Salonu’nda program düzenlendi. Hafız Abdurrahman Bozan’ın Kur’ân tilâvetinin ardından, Bağcılar Müftüsü Hasan Hüseyin Sula yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki teması olan “Din ve Samimiyet” konusunun önemini vurguladı.
 
Kum sanatı ve sema gösterisi
Erzurum’da, Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında kum sanatı ve sema gösteri yapıldı. Atatürk Üniversitesi tarafından, Kültür Merkezi A Salonu’nda düzenlenen programda, sanatçı Ömer Faruk Elmas kum sanatı gösterisi sundu. Elmas’ın yaptığı figürlerden özellikle Kur’ân-ı Kerîm, Kâbe ve Sultanahmet Camii, salondan büyük alkış aldı. Sanatçı, kum sanatıyla Asr-ı Saadet’i canlandırdı. Kur’ân tilâvetiyle devam eden programda ilâhî grubu konser verdi, sema ve tasavvuf topluğu da sema gösterisi yaptı.
 
 
Okunma Sayısı: 734
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı