"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘25 milyonun çalışmasıyla zengin olamayız’

17 Nisan 2014, Perşembe
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin toplumu oldukça geren seçim atmosferinden çıkarılması ve siyasi tansiyonun düşürülerek ekonominin gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, çift haneli işsizlik verilerinin de bu talebin haklılığını teyit ettiğini söyledi.
Ocak ayı itibariyle 2 milyon 841 bin kişinin işsiz olduğuna, 25 milyon 194 bin kişinin çalıştığına dikkat çeken Yorgancılar, “76 milyonluk nüfusa sahip bir ülkede 25 milyon kişi çalışıyorsa, yani her çalışan kendi dışında iki kişiye bakmakla yükümlüyse bu ülkenin zenginleşmesi mümkün değildir.” dedi. Ülkenin sürdürülebilir yüksek büyüme oranlarını yakalaması için yüksek katma değer sağlayacak sanayi yatırımlarının artmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Halkın zenginleşmesi, borçlanmadan refahının artması içinse yüzde 50 düzeyindeki işgücüne katılma oranının gelişmiş ülkeler düzeyine, yani yüzde 70’lere ulaşması ve işsizliğin azalması gerekmektedir. Bunun için ekonomi, yani yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi reel boyutlar gündemde ve öncelikler arasında ilk sıralara yükselmelidir. 2013 yılında daha da yavaşlaması beklenen büyüme nedeniyle işsizliğin tek haneli rakamlara gerilemesinin güç, hattâ imkansız görünmesi ekonomi konusunda yeni stratejilere olan ihtiyacı belirginleştirmektedir.” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 330
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı