"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CAMİLERDE ‘KUTLU DOĞUM’A ÖZEL PROGRAM

18 Nisan 2014, Cuma
Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında, 20 Nisan’da 04.00 ile 06.00 saatleri arasında, Türkiye’nin bazı şehirleri ile Makedonya’da, “Kutlu Doğum İhya Gecesi” programı düzenlenecek.
Kutlu Doğum’a özel
Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında, 20 Nisan’da 04.00 ile 06.00 saatleri arasında, Türkiye’nin bazı  şehirleri ile Makedonya’da, “Kutlu Doğum İhya Gecesi” programı düzenlenecek. Kadıköy İlçe Müftülüğünce geçen yıl Söğütlüçeşme Camii’nde, Hazreti Muhammed’i (asm) doğum saatlerinde ihya etmek amacıyla 04.00 ile 06.00 saatleri arasında düzenlenen program, bu yıl ülke genelinde 10 şehirde gerçekleştirilecek.
Geçen yıl 5 bin kişinin katıldığı programa, bu yıl 50 bin kişinin katılması hedefleniyor. Programın bu yıl ülke genelinde yaygınlaşması için çalışma başlatan Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm-Din-Der) Genel Başkanı Metin Kaçar, bugüne kadar yapılmamış rutin dışı faaliyetler gerçekleştirmeye gayret ettiklerini, bu kapsamda çalışmalar hayata geçirdiklerini söyledi. Kadıköy Müftülüğü tarafından geçen yıl 20 Nisan’da, “Kutlu Doğum İhya Gecesi” düzenlendiğini hatırlatan Kaçar, kendilerinin de bundan esinlenerek programı Türkiye geneline ve ülke dışına taşımak istediklerini anlattı. Kaçar, aynı faaliyeti bu yıl 10 ilde yapmak için çalışmalara başladıklarını dile getirerek, “Bunlardan kesinlik kazanan 6 cami var. Buna göre, 20 Nisan’da saat 04.00-06.00’da İstanbul’da Şehzade ve Söğütlüçeşme camilerinde, Konya’da Kapu Cami, Bursa’da Ulu Cami, Kahramanmaraş’ta Sultan Abdülhamid Han ve Makedonya’da Saat camilerinde program yapılacak. Bunun yanı sıra diğer 5 ilde de çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Türk milletinin tarih boyunca Hazreti Muhammed’e (asm) büyük hürmet gösterdiğini vurgulayan Kaçar, şöyle devam etti: “Programı, Hazreti Peygamber’in (asm) dünyayı şereflendirdiği saatlerde uyanık olmak için yapıyoruz. Efendimize (asm) olan hürmetimizden yola çıkarak, O’nun (asm) doğduğu saatlerde, O’na (asm) salât getirmek, bağlılığımızı bir kez daha göstermek istiyoruz. 2 saatlik bir program olacak. Saat 04.00’te teheccüd namazını kıldıktan sonra, camilerin 4 köşesinde, mikrofonsuz olarak 4 hafız salatlar okuyacak. Işıklar sönecek o anda. Çok güzel bir atmosfer olacak. Sonra ilâhiler, ardından Kur’ân-ı Kerîm tilâveti, sohbet, duâ, sabah namazı ve arkasında Efendimiz (asm) adına yapılmış çorba ikramı ile program bitecek.”
Okunma Sayısı: 56115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı