"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

38 can faili meçhul

18 Nisan 2014, Cuma
Genelkurmay Başkanlığı Askerî Savcılığı, Şırnak’ın Koçağıllı ve Kuşkonar köylerinde 1994’te 38 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada “zamanaşımı süresinin dolması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi.
ANAYASA VE AİHS’NİN İHLALİ
Mağdurların avukatı Tahir Elçi,  “20 yıldır dosya mahkemeler arasında gidip geliyordu. Devlet vatandaşını bombaladı, sonra failleri açıklamıyorum diyerek soruşturmayı kapattı. Bu, anayasa ve AİHS’nin açık ihlalidir” dedi. 

38 can faili meçhul
Genelkurmay Başkanlığı Askerî Savcılığı, Şırnak’ın Koçağıllı ve Kuşkonar köylerinde 1994’te 38 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada “zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığına” karar verdi Kararda, “19 yıl 11 ay geçtikten sonra Askerî Savcılığımıza intikal eden soruşturma dosyasında maddî olayın ve muhtemel sorumluların tüm gerçekliğiyle ortaya konulamadığı, mevcut deliller ile kamu dâvâsı açılmasının mümkün olmadığı, kaldı ki muhtemel oluşacak suçlar yönünden dâvâ zamanaşımı değerlendirmesi yapılması gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı geçen ay zaman aşımına iki gün kala ‘görevsizlik’ kararı vererek askerî savcılığa göndermişti. Genelkurmay Askeri Savcılığı ise, 26 Mart 2014 tarihi itibariyle “kasten adam öldürme” suçu yönünden dâvânın zaman aşımı süresinin dolduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Mağdurların avukatı Tahir Elçi, karara itiraz edeceklerini belirterek, “20 yıldır dosya mahkemeler arasında gidip geliyordu. Devlet vatandaşını bombaladı, sonra failleri açıklamıyorum diyerek soruşturmayı kapattı. Bu Anayasa ve AİHM’nin açık ihlâlidir” dedi.

Okunma Sayısı: 1566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı