"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YOKSULLAR FARKINDA

18 Nisan 2014, Cuma
Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, “Eşit olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ancak zengin dünya yoksulların çektikleri sıkıntıları görmüyor olsa bile, dünyanın her yerindeki yoksullar zenginlerin nasıl yaşadıklarının epey farkında. Ve harekete geçmek istediklerini de ortaya koyuyorlar. Eşitsizlikler herkesi incitiyor” dedi.
Yoksullar farkında
Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim, “Bütün dünyadaki insanları yoksulluğu sona erdirmeye yönelik küresel bir hareket için bir araya getirmemiz gerekiyor. Küresel toplumun bütün kesimleri, geleceğe bırakacağımız bir miras olan daha adil ve sürdürülebilir bir ekonomi vizyonunu kararlı eyleme dönüştürmek için bir araya gelmelidir” değerlendirmesinde bulundu.
Dünya Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Jim Yong Kim, çok uzun bir süredir, zenginlerin dünyanın dört bir yanındaki yoksulların nasıl yaşadıklarını belirli bir ölçüde biliyorlarken, bugünün dünyasında yeni olanın, yoksullardan en iyi gizlenen sırrın, zenginlerin nasıl yaşadığının artık ortaya çıktığını belirtti.
Giderek artan sayıda yoksulun artık sahip olduğu köy televizyonları, internet ve cep telefonları yoluyla zenginlerin ve orta sınıfın hayat tarzlarının her gün tam renkli olarak evlerine iletildiğini kaydeden Jim Yong Kim, geçen yıl Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ile birlikte deniz seviyesinden 14 bin feet yükseklikteki bir Bolivya Köyüne seyahat ettiğinde köylülerin cep telefonlarıyla fotoğraflarını çektiğini, ayrıca Hindistan’ın en fazla yoksulun yaşadığı eyaleti olan Uttar Pradesh’te Hintlilerin akıllı telefonlarında Kore dizilerini seyrettiklerini gördüğünü de anlattı. 

Eşitsizlikler herkesi incitiyor
“Eşit olmayan bir dünyada yaşıyoruz. Ancak zengin dünya yoksulların çektikleri sıkıntıları görmüyor olsa bile, dünyanın her yerindeki yoksullar zenginlerin nasıl yaşadıklarının epey farkında. Ve harekete geçmek istediklerini de ortaya koyuyorlar. Eşitsizlikler herkesi incitiyor. Kadınların ekonomik katılımının düşük olması Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yüzde 27’lik bir gelir kaybına yol açıyor. Öte yandan, kapsayıcı büyüme insanlar ile hükümetleri arasında daha güçlü ve daha sağlam sosyal sözleşme sağlıyor ve daha güçlü ekonomiler oluşturuyor. Meselâ, eğer kadınların istihdam düzeyini erkeklerin düzeyine yükseltebilseydik, ortalama gelir Güney Asya’da yüzde 19 ve Latin Amerika’da yüzde 14 daha yüksek olabilirdi. Aşırı yoksulluk içindeki insanlar günlük 1,25 doların altında bir para ile geçiniyor. Bu, çoğumuzun her gece cebimizden boşalttığı bozuk paralardan bile daha düşük bir miktar. Öte yandan, orta gelirli ve yoksul ülkelerdeki bir milyardan fazla insan bundan bile daha az bir para ile hayatını devam ettiriyor.”
Okunma Sayısı: 703
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı