"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mevlüt Polat Ağabey, duâlarla uğurlandı

19 Nisan 2014, Cumartesi
Önceki gün vefat eden Mevlüt Polat, dün Üsküdar Şakirin Camii’nde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Düzce’nin Metek köyünde defnedildi.
Ömrünü iman ve Kur’ân hizmetlerine adamış olan Mevlüt Polat Ağabeyin oğlu Nedim Polat’ın verdiği bilgiye göre, önceki gün yatsı namazını kıldığı camide rahatsızlanarak Hakkın rahmetine kavuştu.
Başta İstanbul olmak üzere çevre illerden gelen kalabalık bir cemaatin iştirak ettiği cenaze namazında imamın getirdiği tekbirle beraber yağmurun çiselemeye başlaması dikkatlerden kaçmadı.
Yeni Asya gazetesi eski yazı işleri müdürü Sebahaddin Aksakal, “Mevlüt Polat Ağabey iman ve Kur’ân hizmetinin sâdık ve fedakâr bir rüknü idi. Risale-i Nur derslerine herkesten önce gelip yerini alır ve dersin başlamasını beklerdi. Oğlu Mustafa’nın genç yaşta vefat ettiği yıllarda gösterdiği metanet şayan-ı takdir idi. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun” diyerek duygularını ifade etti.
1933 Diyarbakır doğumlu olan Polat, Hava Astsubay Okulunu iyi derece ile bitirerek, kendi memleketi Diyarbakır’a tayin olma hakkı kazanır ve Diyarbakır’a tayin olur. Mevlüt Polat, Nurcu ve Demokrat Partili olması dolayısıyla 1960 ihtilâlinden sonra Eskişehir’e sürgün edilir. 11 sene görev yaptığı Eskişehir’de Zübeyir Gündüzalp ile tanışır ve bir müddet de onunla derslere gider. Orada Bediüzzaman’la birlikte kalmış olan bazı Nur Talebeleriyle hizmet etme imkânı bulmuştur.
Okunma Sayısı: 1488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa yalcin

    19.4.2014 00:21:00

    ALLAH RAHMET EYLESİN. MESNEV-İ NURİYENİN MUCESSEMLESMİS FİHRİSTESİ GİBİYDİ.
    AZİZ’ SEBAATKAR’ GAYRETLİ’ SIDDIK’ FEDAKAR’ DİYE
    TALEBELERİNİ VASIFLANDIRDIGI MİHVAL UZERİN
    HAYATI NİHAYE BULDU. MAKAMİ CENNET OLSUN.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı