"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İÇİŞLERİ BAKANI ALA MİT YASASINI SAVUNDU: DEMOKRATİKLEŞİYORUZ

19 Nisan 2014, Cumartesi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Yasası’na ilişkin “Biz darbe mevzuatlarının ortaya koyduğu düzenlemeleri demokratik süreç içerisinde Meclis’ten geçirerek, tartışarak yeniliyor, demokratikleştiriyoruz. Türkiye’ye yakışacak adımlar atıyoruz. Sivil otoritenin demokratik bir biçimde kamu otoriteleri üzerinde, güvenlik birimleri üzerindeki etkinliklerinin arttırılması adımlarıdır” şeklinde konuştu.
MİT yasası kabul edildi
MillÎ İstihbarat Teşkilâtı (MİT) mensuplarının görevlerini yaparken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle görüşmesini de öngören MİT Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Devlet İstihbarat Hizmetleri (DİH) ve MİT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla, MİT’in görevleri yeniden belirleniyor. MİT’in görevleri arasında; “Dış güvenlik, terörle mücadele ve millî güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulu’nca verilen görevleri yerine getirmek”, “Dış istihbarat, millî savunma, terörle mücadele ve uluslararası suçlar ile siber güvenlik konularında her türlü teknik istihbarat ve insan istihbaratı usul, araç ve sistemlerini kullanmak suretiyle bilgi, belge, haber ve veri toplamak, kaydetmek, analiz etmek ve üretilen istihbaratı gerekli kuruluşlara ulaştırmak” ve “İstihbarat kapasitesini, niteliğini ve etkinliğini arttırmak amacıyla, çağdaş istihbarat teşkilât usul ve yöntemlerini araştırmak, teknolojik gelişmeleri takip etmek ve uygun görülenleri temin etmek” de yer alacak. MİT’e kanunla sayılan görevler dışında görev verilemeyecek. MİT, yerli, yabancı her türlü kurum, kuruluş, tüm örgüt veya oluşumlar ile kişilerle doğrudan ilişki kurabilecek, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabilecek.

MHP’li Çetin: Hiçbir yasa kişiye özel olmamalıdır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Hiçbir yasa kişiye özel olmamalıdır. MİT mensuplarının, herhangi bir makamın veya şahsın yasaların arkasına gizlenerek suç işlemek gibi bir özgürlüğü olamaz” ifadelerini kullandı. Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, çıkarılan MİT yasasının devleti değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı güçlendirmek için yapıldığını savunan Çetin, “Devletin değil Erdoğan’ın özel örgütü haline dönüşen MİT’in geniş yetkilerle donatılmasıyla, bugüne kadar işlenmiş suçların temizlenmesi amaçlanmaktadır” görüşünü aktardı. İstihbaratı güçlü olduğu müddetçe Türkiye’nin de güçlü olacağını belirten Çetin, ancak son yıllarda tam tersine ciddî manada istihbarat ve millî güvenlik zaafiyetleri yaşandığını öne sürdü.

Ala, MİT yasasını savundu: Demokratikleşiyoruz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Yasası’na ilişkin “Sivil otoritenin demokratik bir biçimde kamu otoriteleri üzerinde, güvenlik birimleri üzerindeki etkinliklerinin artırılması adımlarıdır” dedi. Ala, AKP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala, MİT Yasası’nın TBMM’den geçtiğinin hatırlatılması üzerine AKP’nin sürekli demokratikleşme adımları attığını ve dün buna yenisini eklediğini dile getirerek, “Bir komisyon oluşturuldu ve istihbarat birimlerinin yıllık denetimini, onların faaliyetlerini gözden geçirecek. Onların faaliyetlerini kamuoyuyla veya kendi içlerinde değerlendirmeye tabi tutacaklar. Bu sivil otoritenin demokratik biçimde kamu otoriteleri üzerinde, güvenlik birimleri üzerindeki etkinliklerinin arttırılması adımlarıdır” ifadesini kullandı. 

Okunma Sayısı: 907
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hakan Bilir

    19.4.2014 13:56:00

    Başbakan’ının Bakanından demokrasi dersi(!)

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı