"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kırım Tatarlarını sevindiren karar

19 Nisan 2014, Cumartesi
Ukrayna Parlamentosu’nda, “Etnik gerekçeyle sürgün edilen kişilerin haklarının iade edilmesine” ilişkin yasa kabul edildi.
 Eski Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Cemil Kırımoğlu tarafından hazırlanarak, sunulan “Etnik gerekçeyle sürgün edilen kişilerin haklarının iade edilmesine” ilişkin yasa tasarısı, parlamentoda oylandı. Söz konusu tasarı, 238 milletvekilinin “Evet” oyuyla yasalaştı. Yasa, etnik gerekçesiyle sürgün edilenlerin durumunu, haklarının iade edilmesine ilişkin devlet garantisi, politikası ve kurumların yetkilerini tanımlarken, kimlerin sürgün edilmiş kişiler olarak kabul edileceğine de hukukî dayanak sağlıyor. Mustafa Cemil Kırımoğlu yaptığı açıklamada, “Son aylarda Ukrayna’da meydana gelen olaylar, söz konusu yasaya ülkenin bağımsızlığının ilk günlerinden itibaren duymak istediğimiz sesi getirdi. Kırım Tatarları ve sürgün edilen diğer halkların haklarının derhal ve tam olarak iade edilmesini Kırım’da ve bütün Ukrayna’da barış ve istikrarın garantisi olarak görüyorum” ifadesini kullandı. Kırımoğlu, söz konusu yasanın acil sorunların çözümüne ilişkin atılan tek bir adım olduğuna dikkati çekerek, hem tarihî adaletin sağlanması hem de Sovyet-Rus bolşevizminden eziyet çeken kişilerin ve evlatlarının haklarının iade edilmesi açısından diğer adımların da atılması gerektiğini vurguladı. 
Okunma Sayısı: 403
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı