"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mevlânâ ve Şems’ten yüreğinizi ısıtan Sözler

19 Nisan 2014, Cumartesi
“Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin?”
Mevlânâ

“Ne zaman bu şehre gelecek olsam, içimde bir heyecan duyarım. Hz. Mevlânâ, düşünceleriyle benliğimi sarar. O çok büyük bir dahi, Müslümanlığı Türk ruhuna intibak ettiren ve çağları aşan büyük bir yenilikçidir.
Bütün dünyada tanınan, okunan hayranlık duyulan; onun, “Bırakın beni güneş gibi dünyayı aydınlatayım,” sözüne karşılık ‘Doğudan doğan ikinci güneş’ diye anılan Mevlânâ’nın ve onun yoldaşı, yareni Şems-i Tebrizî’nin eserlerinden özenle seçilmiş sözleri bu kitapta bulabilirsiniz.
“Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın.
Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın. Aradığın şeyi  yüreğinle bulacaksın. Dünya’da ki tüm kitaplar, bütün hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca lâflar,  sevginin yerini tutmaz. Okuyarak öğreneceksin, ama severek anlayacaksın.”
                                                    Şems-i Tebrizî
“Anladım ki insanlar;
Susanı korkak.
Görmezden geleni aptal.
Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.
Oysaki biz istediğimiz kadar hayatımızdalar.
Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar...”
Şems-i Tebrizî

Okunma Sayısı: 4601
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı