"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslâm dünyasının samimiyetle imtihanı

20 Nisan 2014, Pazar
İÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürtaza Bedir, Saraybosna’da verdiği konferansta, “İslâm dünyasında çok ciddî anlamda bir samimiyet, içtenlik ve dürüstlüğün kaybolması sorunuyla karşı karşıyayız. Neden biz, meselâ bir Amerika, ya da Avrupa’daki kadar samimiyeti ve içtenliği en azında dürüstlük anlamında İslâm dünyasında göremiyoruz” dedi.
İslâm dünyasının imtihanı
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri kapsamında, Bosna Hersek’in başşehri Saraybosna’daki Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde (IUS), “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürtaza Bedir, konferansta, dinde ve imanda içtenliğin, daha doğrusu dürüst olmanın önemli olduğuna dikkati çekti.
Bedir, “Samimî ve içten olmak ne demek? Bağlılığınızı içten yapmak... Aynı zamanda içtenlik şunu da gerektiriyor. Yöneticilere karşı dürüst ve açık sözlü bir şekilde onları uyarabilmek” diye konuştu.
Bu kadar güzel ifade edilmiş bir din ve ahlâk anlayışına rağmen İslâm dünyasına bakıldığında bu içtenliğin ve samimiyetin ne kadar tahakkuk ettiğini, ne kadar gerçekleşebildiğini soran Bedir, şöyle devam etti:
“Bu konuda herhalde bir muhasebede bulunmak gerekiyor. Neden biz, meselâ bir Amerika ya da Avrupa’da, buradaki kadar samimiyeti ve içtenliği en azında dürüstlük anlamında İslâm dünyasında göremiyoruz. Bunu bir sormak lâzım, niçin göremiyoruz. İslâm dünyasında çok ciddî anlamda bir samimiyet, içtenlik ve dürüstlüğün kaybolması sorunuyla karşı karşıyayız. Bu kadar hakkı, hakikatı, erdemi, güzel ahlâkı öğreten bir Peygamberin ümeti olarak neden biz bu noktada ciddî bir anlamda sorun yaşıyoruz diye sormamız gerekir. Burada birçok cevap verilebilir, ama benim burada bu bağlamda vereceğim cevaplardan birisi her halde Hazreti Peygamberin iyi tanıtılamaması ve yaşantısından yeterince ilham alınmaması sebeplerden bir tanesidir.”
Hazreti Peygamberin hem İslâm önceki hayatında hem de peygamberlik sonrasında, hayatında en çok “Muhammedül Emin” sıfatıyla bilindiğini belirten Bedir, “O, güvenilir bir insandı. İçtendi, samimiydi, hiç kimseyi aldatmak gibi düşünce veya bir eylem içerisine girmedi ve hep hayatı boyunca bunu insanlara öğretti” ifadesini kullandı.
Konferansın organizatörü Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Müşaviri Hasan Atlı da etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, IUS Üniversitesinde dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 2 bin öğrenci olduğunu belirterek, bu öğrencilerle Hazreti Peygamberi hem anma hem de anlamaya çalışmak için programı düzenlediklerini söyledi.  Saraybosna / aa

Okunma Sayısı: 1077
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı