"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YENİ BİR TEKNOLOJİK PATLAMANIN EŞİĞİNDEYİZ

20 Nisan 2014, Pazar
Watson Araştırma Merkezi Araştırmacısı ve Proje Yöneticisi Dr. Doğanata, “İnternet, yılda yüzde 60 hızla büyüyen bir evren. İnternetin hayatımızdan çıkarılması, 90’ların başına dönülmesi anlamına gelir ki bu artık mümkün değil” dedi.
Teknolojik patlamanın eşiğindeyiz

Sosyal medya, mobil iletişim, bulut sistemleri ve veri analizi yöntemlerinde kaydedilen gelişmelerin yeni bir teknolojik patlamaya gebe olduğunu belirten Dr. Doğanata, “Bu dört teknoloji sayesinde milyarlarca insan, bilgisayar kullanmaya başladığı gibi aynı zamanda veri üretmeye başladı. Günümüzde 4 zetabayt, yani 4 milyon terabayta ulaşmış veri havuzu var. 18. yüzyılda buhar motorlarının, 19. yüzyılda elektriğin, 20. yüzyılda petrolün önemi ne ise verinin 21. yüzyıldaki önemi odur.” dedi. IBM Araştırma Merkezi’nin, kognitif bilgisayarlarla beş yıl içinde beş insan duyusunu taklit etmeyi hedeflediğini aktararak, “Görme ve işitme duyularıyla ilgili olarak sistemler geliştirilmiş durumda. Dokunma, tat ve koku almayla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Gelecek 20-30 yıl içinde bu sistemler de geliştirerek, örneğin çocuklar için çok faydalı olmasına rağmen sevilmeyen, besin değeri brokolinin besin değerine eşit ancak çikolata tadında ürünler üretilmesi hedefleniyor.”  dedi.

İnternetin hayatımızdan çıkarılması mümkün değil

İzmir Üniversitesi’ne misafir olan IBM T.J. Watson Araştırma Merkezi Araştırmacı ve Proje Yöneticisi Dr. Yurdaer Doğanata, İnternetin hayatımızdan çıkarılması, 90’ların başına dönülmesi anlamına gelir ki bu artık mümkün olamayacağı açıklamasında bulundu. Sosyal medyayı topyekûn yasaklamanın mümkün olmadığını belirten Doğanata, “Tek merkezi olmayan internet ve sosyal medyayla ilgili sorunlar yasaklanarak değil, kendi içinde çözülmeli.” dedi. İnternet yasakları ve hızla büyüyen sosyal medya konusunda değerlendirmede bulunan Doğanata, internetin topyekûn yasaklanmasının mümkün olmadığını, engellenmesinin de devam eden iş süreçleri için büyük sıkıntı oluşturacağını söyledi. İnternetin hayatımızdan çıkarılması, durdurulması, yok edilmesi mümkün olamaz diyen Doğanata “İnternet, yılda yüzde 60 hızla büyüyen bir evren. İnternetin hayatımızdan çıkarılması, 90’ların başına dönülmesi anlamına gelir ki bu artık mümkün değil. Bütün iş süreçleri internete aktarılmışken internetsiz bir hayatı göze alabilecek ne bir ekonomi ne de bir hukuk sistemi tahayyül edebiliyorum.” dedi.
Okunma Sayısı: 567
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Rahmi Irmak

    20.4.2014 06:54:00

    İnternet hayatımızdan çıkmasın ama, En iyi internet hakka hizmet edn internetdir.Fakir fukarayı düşünen, zenginlerin keyif aracı olmayan internet olmalı

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı