"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ALİ BABACAN: HUKUK ÖNEMLİ

20 Nisan 2014, Pazar
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, geçen sene Mayıs ayından bu yana Türkiye’nin ciddî bir algı sorunu olduğunu belirterek, “Bu algı sorununun ciddi bir güven sorununa dönüşmesini engellememiz gerekiyor. Son bir yıldır yaşadıklarımız, Türkiye’nin reform konusunda da ne kadar şiddetli ihtiyacının olduğunu gösteriyor” dedi.
Hukuk önemli
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, geçen sene Mayıs ayından bu yana Türkiye’nin ciddî bir algı sorunu olduğunu belirterek, “Bu algı sorununun ciddi bir güven sorununa dönüşmesini engellememiz gerekiyor. Son bir yıldır yaşadıklarımız, Türkiye’nin reform konusunda da ne kadar şiddetli ihtiyacının olduğunu gösteriyor” dedi. Son bir yıldır yurt dışı algısıyla ilgili ciddi sıkıntılarını olduğunu belirten Ali Babacan, şöyle devam etti:
“Geçen sene mayıs ayından bu yana Türkiye’nin ciddî bir algı sorunu var. Bu algı sorununun ciddî bir güven sorununa dönüşmesini engellememiz gerekiyor. Algıyı sadece iletişimle düzeltmeniz çok zor önce ürünün kendisi iyi olacak. Son bir yıldır yaşadıklarımız, Türkiye’nin reform konusunda da ne kadar şiddetli ihtiyacının olduğunu gösteriyor. 11 yıldır demokratikleşme, temel hak ve özgürlüklerde daha iyi uygulamalar ve hukuk devleti olabilmek için mücadele verdik ve veriyoruz, ama arzu ettiğimiz noktada değiliz. Demokratikleşme Paketi ne ilk ne de son adımdı. Haklar ve özgürlükler konusunda sıkıntılarımız var. Hele de hukuk konusunda problemlerimiz çok büyük. Ülkede güven ortamını sağlayabilmek iyi işleyen hukuk sistemi ve yargı mekanizmalarıyla mümkün. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu bir Türkiye arzu ediyoruz.”
Okunma Sayısı: 1400
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Rahmi Irmak

    20.4.2014 07:09:00

    Evet doğru ifade, Bilhassa gücü olanada olmayanada adlet eşit uygulanırsa adalet olur. AKP nin adalet konusunu iyi düşünmesi lazım fazla oy almak iktidar garantisi değil. Bediüzzaman o kadar ızdırap görmesine rağmen devletin alyhine tek hareketde bulumamış. Erdoğan ise ufak bir zarar gördü diye bir cemaati katletmek istiyor. Ben o camatden değlim AKP yede oy verdim ama CHP nin korkusundan...Erdoğanın belliki iyi bir mürşidi yok...Büyük adalet ise hiç şaşmaz...Hepimiz faniyiz. Ateistin hakkı bile mahfuzdur...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı