"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

F. Bahçe yenerse şampiyon oluyor

20 Nisan 2014, Pazar
Süper Lig’de sezonun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın karşı karşıya gelecek Olimpiyat Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak derbiyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Lider Fenerbahçe, Beşiktaş’ı yenmesi durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilân ederek, kendisine ait rekoru geliştirecek. Beşiktaş ise şampiyonluğa çok yaklaşan rakibini mağlûp ederek, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı olan lig ikinciliğini korumak amacında.
Sezonun son derbisi
SÜPER Lig’de 2013-2014 sezonunun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe bugün karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak derbiyi hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya’nın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Ekrem Kan yapacak. Dev maçta 4. hakem Mehmet Cem Hanoğlu, beşinci hakem Mustafa İlker Coşkun, altıncı hakem olarak da Mustafa Öğretmenoğlu görev yapacak.

    YENERSE ŞAMPİYONLUĞU GARANTİ

Lider Fenerbahçe, derbiyi kazanması durumunda sezonun bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Ligin 30. haftasına 66 puanla, en yakın takipçileri ikinci sıradaki Beşiktaş’ın 12, üçüncü Galatasaray’ın da 13 puan önünde lider giren sarı-lacivertli ekip, olası derbi galibiyetiyle puanını 69’a yükseltip, bitime 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyecek.

     Hem galibiyet hem REKOR PEŞİNDE
Derbide Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında alacağı galibiyetle aynı zamanda, kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

     BEŞİKTAŞ İKİNCİLİĞİ KORUMAK İSTİYOR
Beşiktaş ise şampiyonluğa koşan rakibini yenerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım bileti olan lig ikinciliğini korumak amacında. Siyah-beyazlılar, elektronik bilet uygulamasının devreye girdiği haftada taraftarının desteğiyle bu sezonki ilk derbisini kazanıp, kalan 4 haftada Galatasaray ile giriştiği ikincilik yarışındaki bir puanlık avantajını devam ettirmeye çalışacak.

     Sakat futbolcuların durumu
Derbi maçı öncesi Beşiktaş’ta kart cezalısı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları nedeniyle Manuel Fernandes, Ersan Adem Gülüm, Muhammed Demirci, Ömer Şişmanoğlu, Tomas Sivok ve Filip Holosko forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise sakatlıkları bulunan Pierre Webo, Egemen Korkmaz ve Serdar Kesimal derbide takımlarını yalnız bırakacak.

Beşiktaş’ta gözler Almeida’nın üstünde olacak
Süper Lig′de bugün Fenerbahçe′yi konuk edecek Beşiktaş, rakibi karşısında bu sezonki ilk derbi galibiyetini almayı hedefliyor. Bu sezon derbi galibiyeti alamayan Kara Kartal,  Fenerbahçe′yi yenerek bu şansızlığını kırmaya çalışacak. Derbi de Beşiktaş′ta gözler Portekizli golcü Hugo Almeida′nın üstünde olacak. Ligdeki son golünü 21. haftada atan ve 8 haftalık suskunluk yaşayan Almeida, derbi de gol sevinci yaşamayı hedefliyor. Ligde 12 golü bulunan siyah-beyazlı oyuncu, ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe mücadelesinde 2 gol birden atma başarısı göstermişti.


Okunma Sayısı: 1801
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı