"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kazanmadan harcadık

20 Nisan 2014, Pazar
SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Türkiye’de insanların son on yılda tüketmeyi çok benimsediğini belirterek, “Çok fazla tüketiyoruz. Hepimizin cebinde son model telefonlar, hepimizin evinde birden fazla ithal televizyonlar... Dolayısıyla biraz daha ‘harca, kazan, öde’ yerine ‘kazan, sonra harca’ yaklaşımını benimsememiz gerekiyor” diye konuştu.
Kazanmadan harca dönemi bitti
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş,  “Türkiye son on yılda tüketmeyi çok benimsedi. Çok fazla tüketiyoruz. Hepimizin cebinde son model telefonlar, hepimizin evinde birden fazla ithal televizyonlar, CD’ler, elektronik araçlar. Dolasıyla biraz daha ‘harca, kazan, öde’ yerine ‘kazan, sonra harca’ yaklaşımını benimsememiz gerekiyor” dedi. Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Son On Yılda Türkiye’de Para ve Sermaye Piyasalarındaki Gelişmeler” sempozyumuna Ertaş ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Birol Aydemir katıldı. Ertaş, üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyumda, her ülkenin daha fazla büyümek istediğini, büyümenin de ekmek, iş, istihdam demek, daha fazla ihracat demek olduğunu ifade etti.

Krizlerden ders çıkartalım

Türkiye’nİn kamuda tasarruf etmediğini söyleyen Aydemir, şunları kaydetti: “Krizleri yendik. Krizler öğretici oluyor. Dünyadaki bütün ülkelerdeki temel yapısal reformlar krizlerle yapılıyor. Kriz olmadan kolay kolay hiçbir ülkede reform yapılmaz. Krizler bu açıdan aslında hep kötü değildir, aslında bir fırsattır. Yapısal reformlar için bir fırsattır. Biz bu fırsatı çok iyi değerlendirdik. Biz 2001 krizinden sonra ciddî yapısal reformlara başladık. BDDK’nın oluşturulması bence o dönemde yapılan en önemli reformdan biriydi. Bunun getirisini 2008 yılında gördüğümüz krizde çok iyi gördük. Eğer BDDK olmasaydı, son krizde Türkiye’nin ayakta olması mümkün değildi. Çünkü BDDK, bankacılık sektöründe sağladığı disiplinle bu krizde bizim yara almamızı önledi.”

Okunma Sayısı: 516
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı