"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BDP’li milletvekilleri, HDP’ye geçecek

20 Nisan 2014, Pazar
HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü, “BDP’li milletvekillerinin HDP’ye geçerek TBMM’de bir HDP grubu oluşturulması konusunda karar aldık” dedi.
Açıklama yapan Kürkçü, HDP ve BDP milletvekillerinin, BDP genel merkezinde toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıda, BDP milletvekillerinin HDP’ye katılması ve TBMM’de HDP grubu oluşturulması kararı alındığını belirten Kürkçü, şöyle devam etti: “Bu karar daha geniş bir perspektif içerisinde yorumlandığında HDP’nin de yeniden örgütlenmesi, buna bağlı olarak BDP’nin kendisine yeni bir şekil vermesini de kapsar. BDP’li milletvekillerinin HDP’ye geçerek TBMM’de bir HDP grubu oluşturulması konusunda karar aldık. Bunu resmiyete hangi süreçle ve ne zaman geçireceğimizi ayrıca değerlendireceğiz ama bu çok uzak bir gelecekte değil. Yani mutlaka Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde HDP parti grubu olarak Mecliste ortak hareket edeceğiz. BDP’li milletvekillerinin HDP’ye geçişleri de en kısa zamanda gerçekleşecek.” BDP ve HDP’nin kongre tarihlerinin henüz kesinleşmediğini aktaran Kürkçü, haziran ayında önce BDP’nin daha sonra da HDP’nin kongresinin yapılmasının öngörüldüğünü kaydetti. 
Okunma Sayısı: 921
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı