"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Problemlerin sebebi anayasa

20 Nisan 2014, Pazar
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 televizyon kanalında katıldığı “İskele Sancak” programında gündeme ilişkin soruları cevapladı.
Türkiye’nin sistem içerisinde değişikliğe gitmek zorunda kalıp kalmayacağı sorusu üzerine Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Keşke 2007’de ilk anayasa reformu teşebbüsleri başladığında gerçek manasıyla reformu yapabilseydik. Bence şu anki birçok problemimizin sebebi anayasamızdır. Türkiye’nin bu yükselen değerini, hem siyasal anlamda millî irade anlamında, hem de yükselen iddialarını karşılayacak özgürlük alanlarında halkın motivasyonunu temsil etmek anlamında 12 Eylül Anayasası bu yükü kaldıramadı. Bunda her parti anlaştı. Bugünkü anayasanın iç tutarlılığı da kalmamıştır. Türkiye’nin siyasal kültürü anayasasını aştı. Anayasa siyasal kültüre bir çerçeve çizer, ama bu anayasa siyasal kültüre duvar çekmeye çalışıyor, siyaset onu aşıyor.” Twitter ve Youtube meselesinin tamamıyla teknolojinin gelişmesinin hızıyla hukukun gelişme hızı arasındaki çelişkiye bağlayan Davutoğlu, hukuk sisteminin vatandaşların haklarını koruması gerektiğini ve özgürlüklerin en geniş şekliyle kullanımından yana olduğunu ifade etti.

Millet seçecek
 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Artık bu milletin istemediği hiç kimseyi kimse cumhurbaşkanlığı makamına getiremez. Bu milletin istediği birini de cumhurbaşkanlığı makamına getirmesini kimse engelleyemez. Ne çıkarırlarsa çıkarsınlar, nihayetinde bu millet ilk defa kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçecek” dedi.

‘Esad tam bir hayal içinde’

Davutoğlu, Esad’ın birkaç gün önceki “Güç kazanıyoruz” söyleminin sorulması üzerine şunları kaydetti: “6 Nisan 2011’de Şam’a gitmişim. Beşşar Esed’e Sayın Başbakanımızın mesajıyla birlikte şunları söylemişim: ‘Bu gösterilere aman sert müdahalede bulunmayın, zaten Ortadoğu kaynıyor. Mümkünse seçime gidin, biz de size destek veririz. Ama seçime gitmeyi zamana yayacaksanız birtakım yasal reformlar yapın” demiştim. Aynen şunu dedi: ‘Hiç merak etmeyin olaylar kontrolümüz altında. Bir, iki ay içerisinde tüm bunları durduracağız. Sonra da reformları yapacağız’ dedi. Ben de şunu demiştim: ‘Sayın Başkan: Eğer, ‘Ben bu olayları bastırayım, daha sonra reformları yaparım’ diyorsanız, böyle bir zaman asla gelmeyecek. Çünkü reform yapmazsanız bu olayları kontrol edemezsiniz.”

BAŞBAKAN ADAY OLURSA...

Davutoğlu, AKP ve üyelerinin cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecindeki tavrıı değerlendirirken de, “Bu insanlar birgün şu makamı paylaşalım diye bir araya gelmiş insanlar değiller. Yani Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakanımızın ilişkileri dün başlamış değil. Biz ortak ideallerde yola çıkmış insanlarız. O yıllarda ortak ideallerin buluşturduğu bağ, bugünkü makamların buluşturduğu bağdan çok daha kuvvetlidir. Biz bu değerleri terkeder, küçük hesaplar içerisine girersek işte o zaman kendi içimizde bir şey yaşarız. Kimse, Başbakan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra ne olur senaryosunu merak etmesin. AK Parti bütün bu sınavları aşacak kudrette ve kendi kökünü geliştirmiş bir partidir. O yapı içerisinde her şey bugün Başbakanımızın bu istişareleri de dahil olmak üzere en doğru eksene oturtulur” ifadelerini kullandı.
Okunma Sayısı: 522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı