"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu kanunun hesabını veremezsiniz

21 Nisan 2014, Pazartesi
SAKARYA ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU: MİT KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRERSE, RESMî İDEOLOJİYE MUHALİF HER FİKRE YENİ BASKILARIN YOLU AÇILIR.
MİT, JİTEM’E DÖNÜŞEBİLİR
“Meclisten geçen yeni yasayla, MİT denetlenip soruşturulamayan dokunulmaz bir yapıya dönüştürüldü. Yetkileri olağanüstü kılınan MİT’in, binlerce faili meçhul cinayetin sorumlusu olan JİTEM türü faaliyetlere imza atmayacağının garantisi ne?”

DERHAL GERİ ÇEKİLMELİ
“Bizi bir muhaberat devletine götürecek olan bu kanunu âcilen geri çekip revize edin. İç güvenlik paranoyası sizi istihbarat devleti tercihine götürmemeli. Aksi takdirde MİT yasasının hesabını ne bu dünyada, ne de ahirette veremezsiniz.”

Yasa acilen geri çekilmeli

1990-2000 yılları arasında işlenen binlerce faili meçhul cinayetin müsebbibi olarak JİTEM’e işaret eden Duman, “Yeni kanun ile yetkileri olağanüstü kılınan MİT’in JİTEM benzeri faaliyetlere imza atmayacağının garantisi nedir?” diye sordu ve hükümete seslendi: “Bu kanunu acilen geri çekip revize edin. İç güvenlik paronayası sizi istihbarat devleti tercihine götürmemelidir. Aksi takdirde MİT yasasının hesabını ne bu dünyada ne de ahirette veremezsiniz.” Öte yandan, Umut Dâvâsı sanıklarına verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmasına da değinilen açıklamada, haksız gerekçeler üzerine bina edilen bu dâvâ kapsamında verilen son onama kararının 28 Şubat sürecinin hâlâ devam ettiğine delil olduğu belirtildi.

Bu kanunun hesabını veremezsiniz
Yeni MİT yasasını eleştiren Diriliş Saati Dergisi sözcüsü Muhammed Emin Duman hükümete seslenerek, “MİT yasasının hesabını ne bu dünyada ne de ahirette veremezsiniz” dedi. Sakarya’daki 449. hafta basın açıklamasında, Meclis’te kabul edilen yeni MİT yasası ve “Umut Davası” kapsamında Yargıtay tarafından onanan cezalar gündeme getirildi. Sakarya’da her cumartesi yapılan adalet ve özgürlükler eyleminde 449. hafta basın açıklamasını Diriliş Saati Dergisi adına Muhammed Emin Duman okudu. Bu haftaki açıklamada, Meclis’te kabul edilen yeni MİT yasası ve “Umut Davası” kapsamında Yargıtay tarafından onanan cezalar gündeme getirildi. Yeni yasayla, MİT’in denetlenemeyen ve soruşturulamayan dokunulmaz bir yapıya dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada, bu yasa kapsamında, kamu görevlisi MİT mensupları ve kamu görevlisi olmayan MİT muhbirlerinin bir suç işlemeleri halinde, cumhuriyet savcılarının kovuşturma yürütemeyeceği; ancak durumu MİT müsteşarına bildirebileceği hatırlatıldı.
  
İstihbarat devletine dönüşebiliriz


Yasa ile Türkiye’nin bir istihbarat devletine dönüşme tehlikesi ortaya çıktığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: Sonuçlarını iktidarın dahi yeterince analiz etmediğine inandığımız bu sakıncalı yasa önümüzdeki süreçte çok vahim uygulamalara yol açabilecek bir muhtevaya sahiptir. Yasa ile MİT denetlenemeyen ve soruşturulamayan dokunulmaz bir yapıya dönüştürülmüştür. Yasa ile kamu görevlisi olan MİT mensupları ve kamu görevlisi olmayan MİT muhbirleri faaliyetleri sebebiyle sorumlu tutulamayacak, herhangi bir suç durumunda cumhuriyet savcıları kovuşturma yürütemeyecek ve ancak durumu MİT müsteşarına bildirebilecektir. Diğer bir deyişle MİT görevlileri ve muhbirleri yargı önünde hesap vermeyecek özel bir statüye kavuşturulmuştur. Bu yasa ile neyin amaçlandığı çok önemlidir. İç güvenlik paronayası ile vatandaşların, sivil toplum organizasyonlarının, ticarî kuruluşların, kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli ve keyfice izlenebildiği bir muhaberat devleti ile karşı karşıya kalacağız. İzlemenin haricinde, MİT’in ülke içindeki operasyonel faaliyetlerine de sıklıkla tanık olacağız.”
Okunma Sayısı: 1863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hakan Bilir

    22.4.2014 00:27:00

    Herşeyin doğrusunu biz biliriz kafası bu. Sen, MİT ile cemaatlara operasyon yaparsan, biz de sana ve tayfana hakkımızı hiç bir zaman helal etmiyecez. Korktuğun bişeyler yoksa neden? Neden bukadar sinir, öfke, hakaret. Madem haklısın ne gerek var kanunlarla oynamaya...

  • ismet biri

    21.4.2014 19:38:00

    gözleri makam hırsıyla dönmüş adeta sarhoş olmuşlar hiç öleceklerine inanamıyorlar bütün gayeleri şu fani dünyada daha çok makamda kalmaları yazık çok yazık siyasal islamcıların geldiği hal ibretlik

  • Akif Aslan

    21.4.2014 10:44:00

    Hiç bir şeyin hesabını vermek istemiyorlar, devlet imkanlarının sarhoşluğu içinde kendilerinden geçmiş durumdalar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı