"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail’den namaz yasağı

21 Nisan 2014, Pazartesi
İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın bazı kapılarını kapatarak 50 yaşın altındaki erkeklerin camide namaz kılmasına engel oluyor.
İsrail’den namaz engeli
İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’nın bazı kapılarını kapatarak 50 yaşın altındaki erkeklerin camide namaz kılmasına engel olduğu bildirildi. İslâmî Vakıflar İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ani bir kararla mescidin bazı kapılarını kapatma kararı alan İsrail yönetimi, Yahudilerin “Hamursuz Bayramı” sebebiyle Aksa’ya girmelerine engel olmak için camide bulunmak ve namaz kılmak isteyen 50 yaşın altındaki erkeklerin girişini engelledi. İsrail’in aldığı kararla, camide kalan Filistinlilerin sayısını azaltmayı hedeflediği belirtiliyor. 

ASKERLER 7 KİŞİYİ DARB ETTİ


Mescid-i Aksa’ya girmek isteyen Filistinlilere saldıran İsrail polisi 7 kişiyi yaraladı, 24 kişiyi de gözaltına aldı. Mescid-i Aksa muhafızları ve görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail emniyet güçleri Aksa’da eğitim gören 50 yaşın altındaki İslâmî ilimler öğrencileri ile ibadet etmek için orada bulunan Filistinlilerin Mescid’e girmesine izin vermedi. Bu gelişmenin ardından yaşanan olaylarda, İsrail emniyet güçlerinin darp etmesi ve göz yaşartıcı gaz kullanması sebebiyle 7 Filistinli yaralandı. İsrail polisinin saldırısına karşı koyan 24 Filistinli de gözaltına alındı. 

ARAP VE İSLÂM DÜNYASI NEYİ BEKLİYOR?
  
Fetih Hareketi sözcüsü Ahmed Assaf, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına karşı Arap ve İslâm dünyasının harekete geçmesini istedi. Assaf, yaptığı yazılı açıklamada, İsraillilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerinin devlet destekli yürütüldüğünü ifade ederek, “Mescid-i Aksa’nın, işgalcilerin sembol isimleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından maruz kaldığı, giderek tırmanan sistematik saldırılar, devlet destekli yürütülüyor. Arap ve İslâm dünyasının aktif bir şekilde harekete geçmesi gerekiyor. İşgalci İsrail hükümeti, Aksa’da ve Kudüs’te İslâmiyet ve Hıristiyanlığa ait kutsal değerlerin çiğnenmesi konusunda asıl sorumlu olan taraftır” diye konuştu. 
Okunma Sayısı: 873
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı