"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

NEVRUZ PARKINDA SALAVAT SESLERİ

21 Nisan 2014, Pazartesi
BDP’nin Diyarbakır’daki Nevruz Parkında düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde salavatlar yükseldi. Kürtçe mevlidin ardından yapılan duada, “Ortadoğu’daki Kürtler, Türkler, Farslar ve Araplar aralarında hoşnutsuzluk varsa gider yâ Rab” denildi.
Nevruz Parkı’nda salâvat sesleri

BDP’nin ilk kez düzenlediği Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) de destek verdiği Nevruz Parkı’ndaki Kutlu Doğum etkinliğinde bu kez salâvatlar yükseldi. Yüzbinlerce kişinin katılımıyla Nevruz kutmalarının yapıldığı Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’nda  BDP ilk kez farklı bir etkinlik düzenlemiş oldu. Alana ‘İslâmiyet adalettir, barıştır, hoşgörüdür, kardeşliktir’, ‘Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır’, ‘Hz. Muhammed (asm) Mekke’de direniş Medine’de adalet, Hudeybiye’de barıştır’ yazılı dev pankartlar yer aldı. Kürt alim Mela Huseynê Bateyî ‘nin eseri Kürtçe mevlidin okunmasının ardından yine Kürtçe dua edildi ve şöyle denildi: “Bizleri zordan, zulümlerden, katliâmlardan kurtar. Bilmemezlikten, hoş olmayan şeylerden uzak tut. Başarı, birlik, beraberlik ver. Kürt halkını kendi arasında kardeş savaşı vermekten uzak tut. Ortadoğu’daki Kürtler, Türkler, Farslar, ve Araplar da Müslüman aralarındaki hoşnutsuzluk varsa gider. İmha, dil inkarı, zorbalık ve zulüm varsa bunu kaldır. Kötü niyetlilerin tövbe etmesini sağla ve tövbelerini kabul et. Barışçı bir toplum kurmayı bize nasip et. Ölümlerin son bulması anaların gözyaşı dökmemesi için dualarımızı kabul et.” 

Okunma Sayısı: 1280
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Özgür

    21.4.2014 09:28:00

    Peygamber Sevdalıları platformunun dün DİYARBAKIRDA yüzbinlerce insanla yaptığı kutlu doğum etkinliğini görmeyip, iki gün önce kutlu doğumu istismar edip alanda biji serok apo sesleriyle aponun özgürlüğü için imza toplayan marksist lensit DİNSİZ örgütün haberini vererek neyi amaçladığınızı bilmiyorum ama ...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı