"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başörtüsünden dolayı okuyamadı, ama Suriyelilere umut oldu

21 Nisan 2014, Pazartesi
Başörtüsü yasağından dolayı okumaya hak kazandığı üniversiteye gidemeyen Esin Doğu, Kur’ân-ı Kerime olan ilgisini İslâm dinî motifli eserlerle taçlandırarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (asm) Kutlu Doğum Haftasında 14. sergisini açarak Suriye’deki mültecilere yardım ediyor. “Kutlu Doğum Programı Geleneksel Türk İslâm Sanatları’ sergisi Ankara Keçiören Estergon Kalesi müzesinde görücüye çıktı.
 Gelirlerinin Suriyeli mültecilere bağışlanacak serginin içeriği İslâm’ın bütün motiflerini içerisinde barındırıyor. Keçiören Müftülüğü’nün destekleriyle Sanatçı Esin Doğu’nun ‘Kutlu Doğum Programı Türk İslâm Sanatları’ sergisi tarihî Keçiören Estergon Kalesi’nde Keçiören ile Altındağ Müftülerinin yanı sıra siyasî parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Serginin muhtevasını çini, rölyef, tezhip ve minyatür olmak üzere toplamda 150 farklı sanat eseri görücüye çıktı. Çalışmaların çoğu dinî motifli ve hat üzerine olup, 15 ve 17. yüzyıl klâsik ve modern çalışmalardan tutun da manzara resimlerine kadar bir çalışma sergilenmekte.

150’DEN FAZLA ESER SERGİLENİYOR


Katar’daki bazı müzelerde de çalışmalarının sergilendiğini söyleyen Doğu, “Bugün burada Efendimiz Hz. Muhammed’in Kutlu Doğumu vesilesiyle 14 sergimizi açmış bulunuyoruz. ‘Kutlu Doğum Programı Geleneksel Türk İslâm Sanatları’ sergisini Keçiören Müftülüğü’nde desteğiyle Estergon Kalesi’nde açtık. Sergimizde 150’den fazla parça var. Hepsi İslâm dinin motifleriyle süslenmiş ve bezenmiş. Allah nasip ederse gelirlerini Suriyeli kardeşlerimize bağışlayacağız” dedi. Üniversiteyi kazandığı halde başörtüsünden dolayı okuyamadığını aktaran Doğu, “Başörtüsü yasağından dolayı okula gidemedim. Ama Kur’ân-ı Kerîm’e olan ilgimden dolayı hat, tezhip, minyatür ve rölyef alanında kendimi geliştirdim. Genelde dinî motifli çalışmalar yapmaya gayret ettim. Şimdi çalışmalarım birçok yerde sergileniyor. Aynı zamanda okulumu da tamamladım. Hem işletme ve ilâhiyat mezunuyum. 8 yıldır Kur’ân Kursu hocalığı yapıyorum” diye konuştu.
Okunma Sayısı: 811
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı