"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bahane değil, çözüm istiyoruz

21 Nisan 2014, Pazartesi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, SGK, kamu çalışanları ve çalışma hayatındaki sorunları ihtiva eden tasarı taslağıyla ilgili “Haklı taleplerimize acil çözüm bekliyoruz. Bahane istemiyoruz” dedi.
 Gündoğdu, yaptığı açıklamada isteklerini şöyle sıraladı: “Kadroya geçirilen İMD’lerin maaş mağduriyetleri giderilmelidir. 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi devletin borcudur. Olmazsa olmazımız 4/C’li personele kadro verilmesidir. Akademisyenlere akademik zam da ivedi talebimizdir. Öte yandan kadın istihdamı arttırılması konusunda tüm taraflar bir araya gelerek detaylı çalışma yapılmalıdır. KİT’lerdeki sözleşmeli personelin yıllık izinleri bir sonraki yıla devredilmeli, yurt dışı 4/B’li sözleşmeli personel kadroya alınmalı ve aile yardımı verilmelidir. Yine KİT’ler de ki Üniversite mezunu işçilerin 2 sayılı cetvele, geçirilmesini istiyoruz. Haklı taleplerimize acil çözüm bekliyoruz. Bahane istemiyoruz.”

Taksim’e kutsallık yüklenmesin

Bazı Konfederasyonların 1 Mayıs kutlamaları için Taksim ısrarlarını değerlendiren Gündoğdu, “1 Mayıs’ta Taksim’i değil sorunlarımızı konuşup, çözüm önerilerimizi sunmalıyız. Taksim’e kutsallık yüklenmesin. Mekânın değil söylenecek sözün içeriği önemli.” dedi.


FATİH KARAGÖZ-ANKARA

Okunma Sayısı: 626
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı