"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekmek israfı azaldı

21 Nisan 2014, Pazartesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” çerçevesinde israfın günde 6 milyon adet ekmekten 4.9 milyona, yılda 2 milyar 170 milyon adetten 1 milyar 790 milyon adete düşürüldüğünü açıkladı.
Eker, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin Türkiye’nin ekmek israfına ilişkin yazılı soru önergesini cevapladı. Türkiye’de ekmek üretimi, tüketimi, tüketim alışkanlıkları, ekmeğin israfı ile israfın nerelerde ve ne şekilde gerçekleştiğin ortaya koyan araştırmalar bulunduğunu belirten Eker, araştırma sonuçlarına göre 250 gramlık standart ekmek üzerinden, Türkiye’de 2012 yılında günde yaklaşık 6 milyon ve yılda 2 milyar 170 milyon ekmeğin israf edildiğini kaydetti.

Yılda, 1.6 milyarlık israf

Ülke genelinde üretilen toplam ekmeğin yüzde 5,9’unun israf edildiğini söyleyen Eker, israfın ekonomik büyüklüğünün ise yılda 1.6 milyar lira olduğunu hatırlattı. “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile sağlanan faydanın ölçülmesi amacıyla 2013 yılı sonunda yeni bir araştırma yapıldığını ve ekmek israfı bir önceki yıla göre yüzde 18 azaldığını bildiren Eker, “Bu azalışla ekmek israfı günde 4.9 milyon, yılda 1 milyar 790 milyon adede düşürüldü.” dedi. 
Okunma Sayısı: 509
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı