"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kıbrıs’ta çözüm ihtimali arttı

23 Nisan 2014, Çarşamba
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs′ta yeniden başlayan müzakerelerin bu yıl sonuna kadar bir anlaşmayla sonuçlanması ve her iki tarafta referanduma sunulması beklentisi içinde olduklarını söyledi.
Kıbrıs’ta çözüm ihtimali arttı
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BM öncülüğünde yürütülen Kıbrıs müzakerelerindeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından BM’de gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, Genel Sekreter’in çok uzun olmayacak bir süre içinde Ada’da anlaşmaya varılmasını istediğini söyledi. Genel Sekreter’in siyasî işlerden sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman’ın da zaman zaman Ada’ya geleceğini belirten Eroğlu, Genel Sekreter Ban’ın Türk tarafını anlaşmaya istekli taraf olarak gördüğünü kendilerine söylediğini anlattı. Eroğlu, çözümün bu yıl içinde gerçekleşmesi arzusunu da Ban ile paylaştıklarını ifade ederek, “Mühim olan iyi niyetle müzakereleri sürdürüp, her iki halkın kabul edebileceği bir anlaşmayı referanduma koyabilmektir. Biz 50 yıla yakın bir süredir devam eden bu müzakerelerin bu yıl sonuna kadar bir anlaşmayla sonuçlanması ve her iki tarafta referanduma sunulması beklentisi içindeyiz” dedi.   
     
Biz bu çözümü yapmaya varız     
Cumhurbaşkanı Eroğlu, BM’deki toplantılarının ardından Türkevi’nde düzenlediği basın toplantısında da Türk gazetecilerin sorularını cevpladı. New York’a Rum tarafını suçlamaya gelmediklerini dile getiren Eroğlu, “46 yıldır taraflar birbirlerini suçlayarak boşa zaman kaybettiler, ama bundan en fazla Kıbrıslı Türkler olarak biz zarar gördük” değerlendirmesinde bulundu. Eroğlu, şunları söyledi: “Kapsamlı çözüm bulunması konusunda 10 yıl önce cesaretle iradesini ortaya koyabilen bir halkın artık daha fazla ikinci sınıf muamele görmesi adil değildir. Bu adaletsizliğin, bu haksızlığın düzeltilmesinin yollarından birisi kapsamlı çözümse biz buna hazırız. Ama bunu tek başımıza bulamayacağımıza göre, ‘zaten müzakereler devam ediyor’ denilerek insanlarımızın görmezden gelinmesine, ayrımcılığa, izolasyon ve ambargolara maruz bırakılması kabul edilemez. Bunun net şekilde anlaşılmasını istiyoruz. Bütün samimiyetimle söylüyorum, biz bu çözümü yapmaya varız.
Okunma Sayısı: 522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı