"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bandrol verilmemesi doğru değil

23 Nisan 2014, Çarşamba
BEDİÜZZAMAN’IN TALEBELERİ: KÜLTÜR BAKANLIĞININ RİSALE-İ NUR BASIMINA YÖNELİK “BANDROL VERMEME” UYGULAMASI YANLIŞ. HUKUKî SÜRECİN SONUÇLANMASI BEKLENMELİYDİ.
MEHMET FIRINCI: TAHMİN YAPAMIYORUM
 
Mehmet Fırıncı: “Risale-i Nur’un neşir hakkıyla ilgili hukukî süreç tamamlanmadan ve herhangi bir mahkeme kararı olmadan, Kültür Bakanllığının ‘bandrol vermeme’ uygulaması doğru değil. Mesele önümüzdeki günlerde nereye varır, o konuda bir tahmin yapamıyorum.”
 
 
GÜLTEKİN SARIGÜL: ORTAK HAREKET EDİLMELİ
 
Avukat Gültekin Sarıgül: “Bandrol vermeme uygulaması yanlış. Risale-i Nur millete mal olmuş bir değerdir, Üstadın ifadesiyle umumun malıdır, inhisar kabul etmez. Veraset için bir tüzel kişilik oluşturulmalı. Risale basan yayınevlerinin bir araya gelerek ortak hareket etmeleri uygun olur.”
 
ABDÜLKADİR BADILLI: TAVSİYEM BİRAZ SABIR
 
Abdülkadir Badıllı: “Bandrol uygulaması risale basımını şimdilik engelliyor, ama bir neticeye bağlanacak. Tavsiyem biraz sabretmektir. Kıyamete kadar bu uygulama sürmeyecek. Nurlardan  istifade ortadan kalkmamıştır. Basılı hazır nüshalar her yerde vardır.”
 
Mehmet Fırıncı ve Av. Gültekin Sarıgül Yeni Asya’ya konuştu:
 
Bakanlığın bandrol vermemesi doğru değil
 
Mehmet Nuri Güleç (Fırıncı): Mesele önümüzdeki günlerde nereye varır, onu ben de bilemiyorum. Av. Gültekin Sarıgül: Risale-i Nur umumun malıdır, inhisar kabul etmez.
 
Son günlerde gündemden düşmeyen “Risale-i Nur’a bandrol engeli” meselesini Bediüzzaman’ın hayattaki talebelerinden Mehmet Fırıncı ve Av. Gültekin Sarıgül’e sorduk.
Fırıncı Ağabey ve Av. Sarıgül, hukukî süreç sonuçlanmadan ve herhangi bir mahkeme kararı olmadan Kültür Bakanlığı tarafından yayınevlerine bandrol verilmemesinin doğru olmadığı kanaatlerini dile getirdiler. Sürecin önümüzdeki günlerde nereye varacağı konusunda tahmin yürütemediğini ifade eden Mehmed Nuri Güleç (Fırıncı ağabey), “Artık Bakanlığın takdirini bekleyip göreceğiz” dedi. Bediüzzaman’ın avukatlarından Gültekin Sarıgül ise, Risale-i Nur’un millete mal olmuş bir değer olduğunu, Üstadın ifadesiyle “umumun malı” olduğunu, inhisar kabul etmediğini nazara vererek, kanuni verasetten söz edilecekse bile bunun vakıf gibi bir tüzel kişilik olmasının daha doğru olacağını, bu vesileyle Risale basan yayınevlerinin bir araya gelerek ortak hareket etmelerinin uygun olacağını ifade etti.
 
 Tavsiyem biraz sabır
 
 
Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı, Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırdı. Badıllı ile Şanlıurfa’daki evinde görüştük. Badıllı ağabey, sorularımıza yazılı olarak cevap verdi.
 
Son günlerde Risale-i Nur’la ilgili bir bandrol meselesi var. Kültür Bakanlığı tarafından sürdürüldüğü söylenen bu projenin, sizin bildiğiniz kadarıyla mahiyeti nedir? Ne yapılmak isteniyor?
Malum cemaatin Nurları sadeleştirme adı altında yaptıkları büyük tahrifat ve yozlaştırmayı Kültür Bakanlığına şikâyet eden çok yazılar gitmiş, Bakanlık da Risale-i Nurların yeni baskılarını bandrol vermemek ile durdurmuştur. Tâ ki Nurların neşir hakkı kimindir ispat edilinceye kadar.
 
Yayınevleri şu an itibariyle bandrol alamadıkları için okuyucularına Risale-i Nur ulaştıramıyor. Bu Risale-i Nur’a fiili bir engel değil mi?
Şimdilik öyle ama bir neticeye bağlanacak. Kültür Bakanlığının bu uygulaması bana göre Nurların neşrini engellemek değil, rastgele tasarruflardan kurtarmak fiilidir.
 
Bu konuda sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Yayınevleri ve Risale-i Nur okuyucuları nasıl hareket etmeli?
Tavsiyem biraz sabretmektir, kıyamete kadar bu uygulama sürmeyecek. Nurlardan istifade ortadan kalkmamıştır. Basılı hazır nüshalar her yerde vardır. NİHAT ÇİÇEK-ŞANLIURFA
Okunma Sayısı: 3661
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • izmirden

    24.4.2014 00:42:00

    Agbeyimizde bu gözle bakıyor nediyelim... Samimiyet Testi devam ediyor
    Fırıncı Ağabeyin açıklaması; 
    Kültür Bakanlığının bandrol uygulaması...
    Gerçek hak sahiplerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak ve eserlerin Üstadımızın arzu ettiği şekliyle basımını sonuç verecektir. Bu uygulamayı bu amaca hizmet edecek olması nedeniyle doğru ve gayet yerinde buluyorum.

  • izmirden

    23.4.2014 12:27:00

    60 ihtilâli
    69 Seçimleri
    54 ler mahkemeleri
    71 muhtırası
    74 ayrılıkları
    80 ihtilâli ve sonrası
    82 Anayasası evet - hayır
    89 Yakın Tarih Ansiklopedisi
    3 Ocak 1990
    92 yazarlar meselesi
    Ve bunlar gibi nice meseleler
    Tarih tekerrurden ibaret
    Onun için Samimiyet bunun neresinde

  • izmirden

    23.4.2014 12:18:00

    Samimiyet lutfen
    İbrahim OZDABAK Ağabeyincçizmiş olduğu karınca üzerindeki samimiyet yükü hherşeyi anlatıyor

  • Hakan Bilir

    23.4.2014 11:29:00

    Erdoğan’nın eleştirdiği İsmet paşalardan ne farkı var birisi anlatsın. Herkes yasağa bahane bulur, 12 yıl sonra neler keşfetti bu iktidar, şaşırarak izliyorum.

  • TATAR RAMAZAN

    23.4.2014 05:17:00

    Bu bir samimiyet testidir. Bence bu abiler net konuşmalı. Sanki olup bitenden hiç haberleri yokmuş gibi, ilk defa duymuş gibi konuşmamalılar. İradelerini ortaya net koymalılar ki sorun çözülsün. Eldeki hazır nushalarla idare edelim, biraz sabır edelim bunlar çözümsüzlüğe prim tanımaktır. Böyle davranmanız Süfyanın son kalıntılarına bir nevi destek anlamına gelir. Sizler sıradan insanlar değilsiniz ki, sıradan davranasınız. Düşünce ve beyanlarınız net olmalı.
    Sizler yılandan, akrepten sakındığınız gibi sakınmalısınız; risalei nurların basımından doğacak telif rantından bize ne kadar düşer meylinden. Sizler nurcuların gönüllerinde hep abisiniz. Sakın olaki nurların telif rantının pastasındaki pay matematiği sizi cezbetmesin. Bu sizin için minarenin tepesinden düşmekten daha vahim olur.
    Ortadaki dönen dolapları önce sizin fark etmeniz ve önce sizin çözüme katkıda bulunmanız gereklidir. Yoksa biz de biliyoruz bu konunun ila nihaye böyle gitmeyeceğini.

  • izmirden

    23.4.2014 02:29:00

    Başka yerde vermiş olduğu röportajlarla tenakuz var vesselam

  • Sezai Mumcu

    23.4.2014 02:05:00

    (Kültür Bakanlığının bu uygulaması bana göre Nurların neşrini engellemek değil, rastgele tasarruflardan kurtarmak fiilidir.)

    Muhterem Agabeyim,
    bir Urfali olarak Muazzez Üstadimiz Bediüzzaman’in Halilürrahman Camii’nde bulunan kabrinden hangi bahanelerle alindigini siz de cok iyi biliyorsunuz. Ayasofya Camii’nin bir tadilat bahanesiyle kapatildigini da iyi biliyorsunuz.

    Resmiyete olan hüsnü zanninizda insaallah Allah sizi mahcup etmez.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı