"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakanlık kilitlendi

23 Nisan 2014, Çarşamba
İki aydır devam eden keyfî ve hukuk dışı bandrol uygulaması sebebiyle hiçbir yayınevi Risale-i Nur neşriyatı yapamazken, gelen tepkilerden bunalan Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı konuya çözüm arıyor. Bakanlık bürokratlarından alınan bilgiye göre, hem bu kanunsuz uygulamaya karşı gösterilen kamuoyu tepkisi, hem de yayınevlerinin üst üste yaptıkları girişimler karşısında Genel Müdürlük çıkış yolu arayışında.
Bir başvuru  daha yaptık

Bandrol engelinin önde gelen mağdurlarından olan Yeni Asya Neşriyat da yasağı aşmak için teşebbüslerini sürdürüyor. Yeni Asya Neşriyat Koordinatörü Abdullah Eraçıkbaş, Bediüzzaman’ın kanunî mirasçılarından olan ve aile fertlerinin vekâletini taşıyan Seyda Ünlükul’la neşir sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.

Bandrol yasağı Bakanlığı kilitledi

İki aydır devam eden keyfî ve hukuk dışı bandrol uygulaması dolayısıyla hiçbir yayınevi Risale-i Nur neşriyatı yapamazken, gelen tepkiler yüzünden bunalan Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve bağlı bulunduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı konuya çözüm arıyor. Bakanlık bürokratlarından alınan bilgiye göre, hem bu kanunsuz uygulamaya karşı gösterilen kamuoyu tepkisi, hem de yayınevlerinin üst üste yaptıkları girişimler karşısında Genel Müdürlük çaresiz kaldı. Bugünlerde bu konu Genel Müdürlüğü fazlasıyla meşgul ederken, hukukçu ve bürokratların Risale-i Nur’un neşri noktasında herkesi memnun edecek bir çözüm için kafa yordukları belirtiliyor.

Yeni Asya Neşriyat, neşir izni için başvurdu

Öte yandan, bandrol engelinin önde gelen mağdurlarından olan Yeni Asya Neşriyat da yasağı aşmak için teşebbüslerini sürdürüyor. Neşriyat Koordinatörü Abdullah Eraçıkbaş’ın verdiği bilgiye göre, Bediüzzaman Said Nursî’nin kanunî mirasçılarından olan ve aile fertlerinin vekâletini taşıyan Seyda Ünlükul’la  neşir sözleşmesi imzalayan yayınevi, kanunî mirascının hak sahibi bulunduğu Risale-i Nur Külliyatına ait daha önce yayınlanmış tüm eserlerle birlikte, bu eserlerin müellifine atfen derlenerek tanzim edilecek yeni kitapları yayınlama hakkına sahip olacak. Sözleşme dosyasının, bandrol bekleyen eserlerin sözleşmelerine eklenerek bakanlığa gönderildiği belirtildi.
Okunma Sayısı: 2843
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • selman

    23.4.2014 14:04:00

    Kıymetli Yeni Asya hizmetkârları, -Bediüzzaman’ın kanunî mirasçılarından olan ve aile fertlerinin vekâletini taşıyan Seyda Ünlükul’la neşir sözleşmesi imzaladıklarını bildirdi.- ifadelerinin ardından gözyaşlarımı tutamadım. Memnun,yetimi ifade edemem. Bunu yapmak hiç aklıma gelmemişti. İyi ki varsınız. Allah yolunuzu açık etsin, hepimizi bu hak ve hakikat yolunda, muvaffak kılsın. Şimdi konuşsunlar bakalım, malum zevat!..

  • ali yeşilkaya

    23.4.2014 07:36:00

    binler tebrik yeni asyama.
    nasıl üstad her türlü kanunsuz eza ve cefaya sabredip,adaletin tecellisi için hukuk içerisinde kalmışsa,biz de o üstadın HAKİKİ VE SADAKATTE EN İLERİ VARİSLERİ olarak, hukuki gayretimizle adaletin tecellisini temin edeceğiz inşaallah.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı