"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

PTT 1. Lig’de son 2 hafta heyecanı

24 Nisan 2014, Perşembe
PTT 1. Lig′de 36. hafta maçları ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor doğrudan Süper Lig′e çıkma başarısını gösterirken, lige direkt çıkacak diğer ekip ve play-off oynayacak takımlar son 2 haftada belli olacak.
Deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor′u mağlup ederek bitime 2 hafta kala Süper Lig′e çıkmayı garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor′un dışında doğrudan Süper Lig′e yükselecek 2. ekip için 3 aday bulunuyor. Son 2  haftaya 1′er puan farkla giren Balıkesirspor (67), Ankaraspor (66) ve Orduspor′dan (65) biri direkt Süper Lig′e çıkmak için son 2 haftada mücadele edecek.
Bu ekiplerden 2. durumdaki Balıkesirspor, gelecek hafta küme düşen Kahramanmaraşspor′la deplasmanda karşılaştıktan sonra son hafta şampiyon İstanbul Büyükşehir’i konuk edecek. Uzun süre lider götürdüğü ligde koltuğu İstanbul Büyükşehir’e kaptıran Ankaraspor ise Orduspor′la deplasmanda çok önemli maça çıktıktan sonra Karşıyaka ile Ankara′da mücadele edecek. Deplasmanda Bucaspor′a yenilere  2. sıradaki yerini kaptıran Orduspor ise Ankaraspor′un ardından deplasmanda Şanlıurfaspor′la karşılaşacak.
5. ve 6. sırada bulunan Samsunspor ve Yılmaz Vural’ın yeni başına geldiği Mersin İdmanyurdu′nun play-off için daha avantajlı olduğu ligde, iki ekibi 6 puan geriden takip eden Manisaspor′un son 2 maçını kazanıp, rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek. Ege temsilcisi gelecek hafta  Samsunspor karşısında alacağı bir puan kaybı halinde iddiasını tamamen kaybedecek.
Ligde 36. hafta maçları sonunda düşme korkusu yaşayan takım sayısı 5′e indi. Kahramanmaraşspor′un daha önce küme düştüğü ligden ayrılacak diğer 3 ekip, Fethiyespor, 1461 Trabzon, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Boluspor veya Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasından olacak. Rakiplerinden puan olarak biraz daha önde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Boluspor′son 2 haftaya  avantajlı girecek.

Erol Doyuran
[email protected]

Okunma Sayısı: 545
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı