"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kuraklık korkutuyor

24 Nisan 2014, Perşembe
YETERLİ YAĞIŞ OLMAMASI SEBEBİYLE BOŞALMAYA DEVAM EDEN BARAJLAR TEHLİKE SİNYALLERİ VERİRKEN ÇİFTÇİLERİN ENDİŞESİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR.
ÇİFTÇİLER: PERİŞAN HALDEYİZ
Bütün Türkiye′de olduğu gibi Güneydoğu Bölgesinde de etkili olan kuraklık, barajlardaki su seviyesinin düşmesine neden oldu. Ürünlerini sulayamadıkları için hasat yapamayacaklarını ve çok zor durumda olduklarını dile getirerek “Perişan haldeyiz” diyen çiftçiler yetkililerden destek istedi.

MAYIS’TAN SONRASI İÇİN UYARI

Yağışsız geçen kışın ardından kuraklığın yaz mevsiminde daha yoğun şekilde yaşanacağından endişe edilirken, Adana’nın en büyük yağ üreticilerinden biri olan Sunar Grup’un amiral gemisi Elita Gıda’nın Genel Müdürü İbrahim Ethem Can, kuraklığın etkisinin Mayıs’tan itibaren görüleceği uyarısı yaptı.

Kuraklık endişelendiriyor
Bu yıl kış mevsiminin mevsim normallerinden daha sıcak geçmesi, yağışın az olması dolayısıyla yaz aylarının kurak geçmesi bekleniyor. Türkiye’nin bereketli topraklarının yer aldığı Adana’nın en büyük yağ üreticilerinden biri olan Sunar Grup’un amiral gemisi Elita Gıda’nın Genel Müdürü olan İbrahim Ethem Can, kuraklığın etkisinin Mayıs ayından itibaren görüleceği uyarısını yapıyor. Tarıma dayalı ekonomiye katkısı ile ön plana çıkan Sunar Grup’un amiral gemisi olarak nitelenen şirketi Elita Gıda AŞ’nin Genel Müdürü İbrahim Ethem Can, Türkiye’de yaşanan kuraklığın etkilerinin Mayıs ayından itibaren görülmesini beklediğini söylüyor. Buğdayda Çukurova Bölgesi’nde tarlalardaki bozulma dolayısıyla yüzde 10-15’lik bir ekim alanı azalması yaşandığına işaret eden Can, “Şu anda rekolte düşüşü yok. Çünkü çiftçi bozulan ürünlerin yerine farklı ürünler ekerek kaybını telafi etme yoluna gitti. Kuraklığın etkisiyle rekoltede düşüş olup olmayacağını Mayıs ayında göreceğiz” diyor.

Çiftçi destek istiyor
Kış mevsiminde kar ve yağmurun yeterince yağmaması tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de kendisini hissettirdi. Güneydoğu Bölgesi’nde de etkili olan kuraklık, barajlardaki su seviyesinin düşmesine sebep oldu. Ürünlerini sulayamadıkları için hasat yapamayacaklarını dile getiren Gaziantepli çiftçiler yetkililerden destek istedi. Bütün Türkiye’de etkili olan kuraklık, Gaziantep’teki barajlarda da kendisini hissettirdi. Hancağız ve Kayacık barajlarında su seviyesinde ciddî derece azalma yaşanırken, çiftçiler zor durumda olduklarını söyledi. Bu kuraklığın bölgedeki bütün barajlarda yaşandığını dile getiren Kayacık Sulama Birliği Müdürü Hakan Özdal, kışın yeterince yağış olmadığı için bölgedeki barajların su seviyesinin düşük olduğunu ifade etti. Özdal, Kayacık Sulama Barajı’nda su seviyesinin olması gerekenden yüzde 27 daha az olduğunu açıkladı. Özdal “Çiftçi olarak perişan bir haldeyiz.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1132
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı