"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

RİSALE-İ NUR’A BANDROL YASAĞINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

24 Nisan 2014, Perşembe
Kültür Bakanlığı’nın Risale-i Nur basımına engel çıkaran keyfi uygulamasına okurlarımızn tepkileri devam ediyor. Okurlarımız her gün bakanlığa tepki mesajları gönderiyor.
Bandrol yasağına tepkiler devam ediyor

“Yeni Asya’dan size” köşesinde yaptığımız çağrı üzerine okuyucularımız, son dönemde Risale-i Nur basımına engel çıkaran Kültür ve Turizm Bakanlığının bu uygulamasına tepkilerini, telefon ve mail mesajlarıyla bildiriyorlar.
Tepkiler
0 (312) 309 08 50,
0 (312) 212 83 00 ve
0 (312) 573 83 00
numaralı telefonlara ve [email protected] ile [email protected] mail adreslerine iletiliyor.

Bakanlığa gönderilen ve bize de ulaştırılan tepki mesajlarının bir kısmı şöyle:

Sayın Yetkililer,
Risale-i Nur’a yapılan BANDROL YASAĞINI ŞİDDETLE KINIYORUZ. Bir an önce bu BANDROL YASAĞININ KALDIRILARAK, böylesi lüzumsuzluklara tevessül edilmemesi hususunu önem ve hassasiyetle rica ederiz. Selâmlar,
Fatih SEÇGİN
***********************************
İmanını bu eserler sayesinde korumuş, kuvvetlendirmiş, belki kaybetmekten kurtarmış birisi olarak; konunun bu derece önemli olmasına binaen, kurumunuzda ve kurumunuzun da üstünde en yetkili kim ise ona hitab ediyorum; Sizden bu eserlerin neşrine kısıtlama değil, tam serbestiyet getirmenizi bekliyoruz. Risale-i Nur hiçbir şeye vesile ve alet edilemez. Bizzat Üstad Bediüzzaman’ın ifadesi ile “Risâle-i Nur, değil dünyaya, kâinata da âlet edilemez; gayemiz, rızâ-i İlahîdir”. Bu işten maksat birilerini köşeye sıkıştırmak, farklı hesaplarla onlardan intikam almak ise, bundan hemen vaz geçiniz. Yok öyle değil de, amaç gerçekten Risale-i Nur’u korumak ise; Risale-i Nur Kur’ân’ın malıdır, fani şahısların veraseti ile olacak iş değildir. Deniliyor ki; Üstad’ın vefatından 70 sene sonra zaten yasal koruma da kalkacakmış. Şimdi 70 sene geçmiş olsa idi nasıl korunacaktı? Risale-i Nur’un, fani şahısların korumasına ihtiyacı yoktur. Hiç kimsenin haddi değil ki, istibdad-ı mutlak zamanında dahi yazılmasına ve neşredilmesine ve tahrifine kimse muvaffak olamamış, bundan sonra da olmaz ve olamaz. Risale-i Nur’u korumak; onu okumak, okutmak, neşrini yapmak ve her fırsatta hakikatlerini dikkate almak ile olur. 50 yıllık naşirlerinin önüne hukuki engeller ve zorluklar çıkartarak değil. Saygılarımla,
Hasan Sarıbuğa
**************************************
Sayın Yetkili; Devletin Bu güne kadar basımı ve yayımı konusunda hiçbir çalışma yapmadığı ve sayın Başbakanımızın İşarat’ ul İcaz eserinin devletçe basılması bizi ne derece Mutlu etti ise Bandrol Yasağı konularak ta bu durum bizi o derece üzmüştür. Nitekim; Kur’ân-ı Kerîm nasıl peygamberin malı olmayıp O Kutsal Mal Allah’a ait ise ve nasıl Kureyşi ve Arabi Kabileler Basılan Kur’ân-ı Kerîmlerden Telif hakkı istemiyorlarsa ve buna da vicdanen nasıl hakları yoksa da. Yine Risale-i Nur’u okuyanlarca biliniyor ki Müellifi Muhterem defaatle Risale-i Nurlar Benim Malım Değil Onlar Kur’ân’ın bir elmas kılıncıdır demektedir. Bu eserlerin diyanetçe basılması ne kadar bizi mutlu edecekse aynı oranda başka kimse basamayacak denmesi bir tekelleşme oluşturabileceğinden ve tekelleşmenin bir süre sonra ister istemez peşinden uygunsuz zihniyetlerin iktidara gelmesi durumunda tahrif ve tağyir etme endişesi oluşturmaktadır. Bu uygulamanın derhal ve ivedilikle kaldırılması Kur’ân’ın malı olan bu eserin Kur’ân hadimlerine bırakılması, köstek olunmayıp destek olunması, hususunda lisanı acizanemle istirham ederim. 
Mehmet Yılmaz ASLAN






Okunma Sayısı: 2279
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ahmet er

    24.4.2014 16:55:00

    Risale-i Nur’dan elinizi çekin. Risaleleri bile Müslüman kardeşleri birbirine düşürmek için kullanıyorsunuz. Allah size adaletiyle muamele etsin. BANDROL YASAĞINI ŞİDDETLE KINIYORUZ.

  • Ali Çelik

    24.4.2014 16:51:00

    Biz yoksak cemaatler tarikatlar yok olur. Biz varsak siz varsınız gibi söylemlerle birlikte bu yasağı düşününce niyetlerinin çok hayır olmadığı kanaati oluşuyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı