"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

EĞİTİM-BİR-SEN: Vesayet zaferden sonra başladı

24 Nisan 2014, Perşembe
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Millî Mücadeleden zaferle çıkıldıktan sonra yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni yönelişler için uygun yeni bir Meclis yapısı oluşturulması doğrultusunda millî irade vesayet altına alınmıştır. Bu vesayetçi yaklaşım, millete yönelik bazı güzelliklerin millete rağmen gerçekleştirilebilmesi için millî iradenin vesayet parantezine alındığı bir işleyişle 21. yüzyıla kadar ulaşmıştır” dedi.
Vesayet zaferden sonra başladı
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Millî İrade’nin, Millî Mücadele’den zaferle çıktıktan sonra vesayet altına alındığını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Özer, “Yükümlülüğünü milletimizin yediden yetmişe her yaştan, her cinsten, her ırktan, her katmandan, her statüden fertlerinin üstlendiği ‘Millî Mücadele’ bir var olma savaşı olarak cereyan etmiştir. Milletin bağrından çıkmış vekilleri eliyle yürütmesi amacıyla kurulan ve kazandığı mücadelesinin ardından milletin hâkimiyetini esas alarak devletleşen milli iradenin tecessüm etmiş hali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 94. yılına ulaşmış bulunuyoruz” dedi.

İlk meclis, milletin meclisiydi


Yaptığı açıklamada, bin yıllık medeniyetin inşa edilği Anadolu topraklarında milleti esaret zincirleriyle prangalamak isteyen müstevlilere, Âkif’in diliyle ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek karşı duran aziz milletimizin, dinini, mukaddesatını, değerlerini, namusunu, neslini ayaklar altına aldırmamak için bir mücadeleye girişildiğini hatırlatan Ahmet Özer, “Bu mücadelenin öncüleri, ilinde, ilçesinde, köyünde toplumun sözünü dinlediği, kanaatine itibar ettiği, yolunda yürüdüğü hatta yolunda öldüğü kanaat önderleridir, din adamlarıdır, sarıklı mücahitlerdir. İşte bu öncülerin ortaya koyduğu enerjiyle yürütülen Millî Mücadele, 23 Nisan 1920’de Ankara’da, Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nı müteakip edilen duâlarla açılan TBMM tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

Vesayetçi anlayış 21. YÜZYILA kadar ulaştı


“Milletin azmi, kararlılığı, imkân ve gayretiyle yürütülen bir mücadelenin, milletin sahip olduğu değerlere muhalif bir anlayışa istinad etmesi zaten mümkün değildir” diye konuşan, Ahmet Özer açıklamasında şunları kaydetti: “Bu nedenle, ‘Hâkimiyet, bilâ kayd u şart milletindir’ denilerek, millete dayanan bir anlayışla ve milletçe muteber zevatın oluşturduğu heyet-i temsiliye ağırlığında TBMM teşekkül ettirilmiştir. Ancak Millî Mücadele’den zaferle çıkıldıktan sonra yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni yönelişler için uygun yeni bir Meclis yapısı oluşturulması doğrultusunda millî irade vesayet altına alınmıştır. Bu vesayetçi yaklaşım, milletin her şeye aklının ermediği, dolayısıyla millete yönelik bazı güzelliklerin millete rağmen gerçekleştirilebilmesi için millî iradenin vesayet parantezine alındığı bir işleyişle 21. yüzyıla kadar ulaşmıştır.”

AHMET TERZİ-ANKARA

Okunma Sayısı: 937
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • akın türk

    24.4.2014 09:36:00

    bunlar konfederasyon başkanı?bir anda 100.000 eğitim çalışanı yer değiştiriyor, gıkları çıkmıyor. niye kendilerinden olanların atanmaları daha yüksek ihtimal. iktidar değişince aynısı senin üyelerini başına gelse, yer gök inler.. bu iki yüzlülük, bu likayakati değil karabeti esas alan anlayışta daha çok garabetler yaşarız. Allah sonunu hayretsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı